Kézilabda Magyar Kupa: Kikapott a Bakonyerdő


2010-09-08 21:22:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kézilabda Magyar Kupa: Kikapott a Bakonyerdő főképe
A sorozat első fordulójában a városi Sportcsarnokban a Győri ETO FKC csapatát látta vendégül a Bakonyerdő Elmax VSE Pápa. Erős ellenféllel került szembe a Pápa, hiszen a vendégek a hetedik helyen fejezték be a tavalyi bajnokságot az NB I/B-ben. Nem igazán lehettek vérmes reményei tehát a hazaiaknak, hiszen a győriek erősebb játékoskerete mellett mindössze 10 alkalommal tudtak edzeni a pápaiak, emellett négy meghatározó játékosát is nélkülöznie kellett Poór Tamás vezetőedzőnek. A mérkőzés is ennek szellemében alakult, az első pillanattól kezdve esélyt sem adva a házigazdáknak, 9-24-es félidő után 17-53 arányban diadalmaskodott a korábban Pápát is megjárt Deáki István alakulata. Beszédes adat, hogy az 57 kapuralövésből két alkalommal védett a pápai hálóőr, kétszer a kapufa mentette meg a mieinket, a többi 53 kísérlet kivétel nélkül góllal végződött. Az világosan látszott a mieink játékán, hogy egy kapus és egy balszélső nagyon hiányzik a keretből, ennek pótlására jelen pillanatban nincs megfelelő alternatíva – tudtuk meg Poór Tamás vezetőedzőtől.
- Próbáltuk a saját játékunkat játszani, ám fejben nem voltak még itt a játékosok, ráadásul a két középső védőm kiesett és a szűk játékoskeret miatt nem sikerült őket megfelelően pótolni. Kapusposzton is vannak gondjaink, úgy tűnik, hogy Ajkáról sikerül leigazolni Bakos Balázst, ő mindenképpen erősítés lesz, ha nálunk folytatja pályafutását. Sajnos Erőss Péter, Hidi Gáborhoz hasonlóan nem igazolt hozzánk, maradtak Ajkán, másik kiszemeltünk, Pavelka Zsolt pedig a tapolcaiak ajánlatára bólintott rá. A keretet így sajnos nem sikerült megerősíteni, bízom benne, hogy hétvégére mindenkinek rendben lesz a játékengedélye és teljes kerettel vághatunk neki a pontvadászatnak. A vereség ellenére kellemes meglepetés volt a közönség hozzáállása a csapathoz, remélem, a bajnoki mérkőzéseken ilyen türelemmel és nagy számban biztatják a pápai fiatalokat!
A kézisek a szombati bajnoki nyitányon 16 órától Celldömölk együttesét látják vendégül.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!