Félidőnél tart a százmilliós pályázat


2010-09-08 13:50:34  | cikk: mo  | 


Félidőnél tart a százmilliós pályázat főképe

 A Pápai Jókai Mór Művelődési Központ programszervezői nyáron sem tétlenkedtek. A 2009. szeptember 1-jén indult Tudás-Szín-Tér pályázat keretében a szakmai koordinátorok számos programra várták az érdeklődőket a nyár folyamán. 2010 nyarán 3 komponensben ötféle programot valósítottak meg 334 órában.  Szerveztek ifjúsági képzőművészeti, „Tánc-Lánc”, ún. Fürkész, tehetséggondozó, identitás-erősítő táborokat és lovári nyelvtanfolyamot, utóbbi kettőt főként cigány származásúaknak. 

A Tudás-Szín-Tér pályázat keretében eddig elért eredményekről és megvalósult programokról ma délelőtt tartottak sajtótájékoztatót, melyen Rádi Róbert művelődési osztályvezető megköszönte a JMK szakmai vezetőinek lelkiismeretes munkáját, s mindazt, amit a projekt érdekében tettek.
Veszpréminé Turtsányi Valéria projektgazda, a JMK igazgatója azt hangsúlyozta, nagy büszkeségük, hogy egy korábbi európai uniós pályázat (HEFOP) keretében az intézmény felnőttképzési akkreditációs intézménnyé vált. A teljes sikert azonban a jelenleg futó TÁMOP Tudás-Szín-Tér pályázat hozta meg, hiszen ma már akkreditált felnőttképzéseket is indíthatnak. Ilyen például a Szülők iskolája elnevezésű konfliktuskezelési képzési program, amely megfelel Felnőttképzési Akkreditáló Testület (FAT) kritériumainak.

Baloghné Uracs Marianna szakmai csoportvezető a színházi nevelési programokról számolt be. Elmondta, hogy az alkalmak széles célcsoportot szólítottak meg az elmúlt időszakban. Szerveztek programokat óvodásoknak, általános iskolásoknak, középiskolásoknak és pedagógusoknak is. Az elmúlt egy évben 8 féle programelemben 300 tanórán, 6000 résztvevő profitálhatott a rendezvényekből, mintegy 40 helyszínen. A szakmai csoportvezető a Teleszterion Színház, a Pápai Nem Art Színház és a Pegazus Színház közreműködésével megvalósuló programokat emelte ki a legeredményesebbek tekintetében.

Tompa Péterné Tóth Katalin projektmenedzser összefoglalta az eltelt egy év eredményeit. Hangsúlyozta, az eltelt időszakra tervezett tevékenységek mind megvalósultak, a kitűzött célokat elérték, a projekt ütemterv szerint halad. Fejlesztették a JMK eszközparkját, ezáltal alkalmasabbá tették az egész életen át tartó tanulás formáinak széles körben való terjesztésére. Tompa Péterné Tóth Katalin hozzátette, a hátrányos helyzetű csoportokat bekapcsolták az egész életen át tartó tanulás folyamatába, a résztvevők kompetenciái fejlődtek. A sajtótájékoztatón elhangzott, eddig összesen 35 féle programon 10527 fő vett részt 2785 órában.
A projektmenedzser elmondta, jelenleg újabb kifizetési kérelmen dolgoznak és zajlik az igényfelmérés az októberben induló programokkal kapcsolatban.

Veszpréminé Turtsányi Valéria a sajtótájékoztató végén megköszönte a média résztvevőinek a projektben eddig megvalósult rendezvények kapcsán közölt gyors, hiteles és részletes tájékoztatást. Külön kiemelte a Pápa Városi Televízió munkáját.
 


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!