Megyefutás 2010.


2010-09-08 12:59:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megyefutás 2010. főképe
A sporteseményre ebben az esztendőben már 13. alkalommal kerül sor. A Veszprém Megyei Önkormányzat mindig valamilyen apropó kapcsán rendezi meg a futást, tavaly a pekingi olimpia, ebben az esztendőben a sport és az egészséges életmód népszerűsítését tűzte ki célul. A futás a megye minden városát érinti, hogy aztán a nagy sportágválasztó rendezvényben csúcsosodjon ki, ahol több mint 50 sportág mutatkozik be pénteken és szombaton Veszprémben.
- Ez alkalommal a kisóvodásokat szeretnénk megnyerni a sportnak, ezért sport-, és egészségnevelési, életviteli rendezvényeket tartunk futás közben - tudtuk meg Göndör Józseftől, a Veszprém Megyei Önkormányzat ifjúsági és sportreferensétől.
A Megyefutás ma reggel Pápa városát is érintette, ahol négy iskola (Szent István, Petőfi Gimnázium, Munkácsy, Türr Gimnázium) illetve a Nátuskerti óvoda legkisebbjei több szakaszon is csatlakoztak a Dáka irányába tartó csapathoz, melyet a Pápai SE atlétái vezettek.
A Megyefutás zászlajára dr. Áldozó Tamás alpolgármester kötötte fel Pápa város szalagját, a városvezető szinte az eddigi összes alkalommal az elsők között fogadta a futókat.
- Fontos, hogy fussatok ezzel a megyezászlóval, ezzel is megmutatva, hogy hívei vagytok az egészséges életmódnak, fontos számotokra a futás, az olimpiai eszme – mondta az alpolgármester.
A 2010-es megyefutás pénteken, Veszprémben ér véget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!