Összefogás és tapasztalat


2010-09-02 21:11:57  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Összefogás és tapasztalat főképe
A hagyományoktól eltérően a Pápai Polgári Kör idei első összejövetele nem a programok ismertetésével telt, hanem a Fidesz mutatta be jelöltjeit. Rabi István elnök úgy fogalmazott, hamarosan itt az idő, október elején választások, szükség van az erők mozgósítására. A polgári oldalt régóta támogatja a Pápai Polgári Kör, tagjai a kopogtatócédulák gyűjtésekor is aktívan segítették a Fidesz képviselőjelöltjeit. Rabi István szerint a legfontosabb segítség a részükről azonban nem ez a munka, hanem a hétköznapi beszéd az ismerősökkel, a szomszédokkal, hiszen a Polgári Kör tagjain keresztül juttatja el azokat az információkat, amelyek ma este is elhangzottak a Petőfi Moziban.
- Mindig azt hangsúlyozzuk, hogy az emberek az értékeket vegyék figyelembe, a megtett életutak és az eddigi munka tekintetében nem sok gondunk lehet. Reméljük, hogy meg fog ismétlődni a tavaszi választás- válaszolta Rabi István arra a kérdésre, mennyire éles harcra számítanak a közelgő választáson.
- Arról fogunk beszélni, hogy mit gondolunk az elmúlt négy esztendőről és arról, hogy együtt összefogva és a képviselőjelöltek az egyéni választókerületeikben mit szeretnének megvalósítani-összegezte Áldozó Tamás az esti találkozót. Mint mondta, az előző négyéves ciklus stratégiáját szeretné folytatni a Fidesz.
- Részben a korábbi győztes pályázataink már olyan pályára állítottak minket, amely már megköveteli, hogy folytassuk azokat, hiszen különböző stádiumaiban vagyunk. Az egyik legismertebb ebből a Fő tér rekonstrukciója, mely a valóságos munka megkezdése előtt áll, a másik a Várkastély, mely esetében a projektfejlesztés van folyamatban és vannak olyan pályázataink, amelyeket már előterjesztettünk, mint például a kórház fejlesztése. Ezek sok járulékos beruházást generálnak: a Várkastélyból a könyvtár új helyre költözik. A források függvényében pedig szeretnénk továbblépni a belváros rekonstrukciójában is- mondta az alpolgármester jelölt.
Áldozó Tamás úgy véli, Pápán még rengeteg feladat van, összefogásra és tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy a kínálkozó lehetőségekkel azokat meg lehessen oldani.
Városunk már lassan 20 éve a Fidesz egyik bázisának számít, hiszen a rendszerváltás óta ez a párt vezeti, munkáját a lakosság és politikai ellenfelei is elismerik, de majdnem minden politikai ellenfél a munkahelyteremtésben marasztalja el a pártot. Ezt Áldozó Tamás is elismerte. A politikus szerint nyolc olyan év után van az ország, amely egy kisebb tatárjárásnak felel meg, ezért úgy véli, ha a baloldal a munkahelyteremtést tűzi zászlajára, akkor gyakoroljon előbb önkritikát, s gondolkozzon el rajta miért nem tett semmit ez ügyben nyolc évig, mikor minden eszközük megvolt hozzá. Áldozó Tamás úgy fogalmazott, a Jobbikkal nem szeretne foglalkozni, csak akkor, ha szalonképesen tudnak nyilatkozni és elhatárolódnak az antiszemitizmustól valamint minden más egyéb förtelmes dologtól, amit a pápai közéletben kommunikálnak. Áldozó Tamás a munkahelyteremtésről azt mondta, ez az önkormányzat az országban egyedülálló módon mentett meg több mint 1200 munkahelyet összefogással-utalt a Pápai Hús 1913. Kft.-re. Továbbá kiemelte a SAC programot, melynek következtében mintegy 400 munkahely teremtődött a városban.
- Ilyen körülmények között ezek nagy eredmények. De mi szeretnénk élni azzal az eszközzel, amely egy ilyen kis önkormányzat kezében van: az Ipari Parkot továbbfejleszteni és felkínálni a lehetőséget arra, hogy vállalkozások települjenek ide, és szeretnénk a turisztikai beruházásainkat továbbfolytatni, valamint a fürdő bővítését befejezni-fogalmazott az alpolgármester jelölt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!