Átadták a Mező auláját


2010-09-01 19:48:02  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Átadták a Mező auláját főképe
A tanévnyitó ünnepségen avatták fel és vették birtokba a diákok és pedagógusok a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola Tagintézményének, a volt Mezőnek az új auláját. A főépület bővítésével létrejött közösségi tér, nyolc tanterem és a hozzá tartozó kiszolgáló egységek „A Pápai TISZK infrastrukturális fejlesztése” című projekt első építési ütemének keretében épültek meg. A múlt év novemberében kezdődött beruházást a Mező 2009 Konzorcium kivitelezte, az építési munkálatok határidőre befejeződtek. Az ünnepélyes avatón Osztrovszky Péter, a konzorcium vezetője adta át jelképesen dr. Kovács Zoltán polgármesternek az épületet, aki a város és az intézmény nevében mondott köszönetet a fejlesztésért. Köszöntő beszédében kiemelte az Európai Uniós támogatással megvalósuló projekt jelentőségét és szólt a szakképzés fontosságáról, melynek fejlesztését ugyancsak Európai Uniós projekt biztosítja a TISZK intézményeiben.  A polgármester szólt arról a szakmai ösztöndíj programról is, melynek elindítását az önkormányzat a Pápai Hús 1913 Kft.-vel együttműködve tervezi, a kiemelt teljesítményt nyújtó húsipari tanulók támogatására. Mint mondta, a többi helyi vállalkozást is bátorítani szeretnék a kezdeményezéshez való csatlakozásra, hogy szakmai ösztöndíjakkal közösen segítsék a hiányszakmák munkaerő utánpótlását, hogy támogassák a jól teljesítő diákokat, és hogy minél több kiemelkedő diákot neveljen ki az iskola. Unger Tamás, a PGSZKIK igazgatója tanévnyitó beszédében a tanév feladatait ismertette, beszélt az oktatást érintő jogszabályi változásokról és szólt a nyári szünetben történtekről. A rendezvényen a történelmi egyházak képviselői megáldották az új épületet, majd dr. Kovács Zoltán polgármester, dr. Áldozó Tamás alpolgármester, a Pápai Szakképzés-szervezési Társulás elnöke, Unger Tamás igazgató és Pozsgai László vezető projektmenedzser vágta át a nemzeti színű szalagot és leplezte le az épület előterében elhelyezett emléktáblát. Az épületavató ünnepség végén a meghívott vendégek megtekintették az új épületrészt, a diákok, pedagógusok pedig birtokba is vették, hiszen a mai nap már az első tanítási nap volt a 2010/2011-es tanévben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!