„A tudást nem lehet ajándékba kapni…”- Iskolagyűlés a Türrben


2010-09-01 14:54:17  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„A tudást nem lehet ajándékba kapni…”- Iskolagyűlés a Türrben főképe
A hagyományokhoz híven tanévnyitó iskolagyűlést tartottak ma reggel 7 óra 45 perctől a Türr István Gimnázium és Kollégium tornatermében.
Gruber Marianna helyett Németh Zsolt iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlt diáksereget.
- A nyár a diákok számára a pihenés, az iskola számára pedig egy kicsit a megújulás időszaka. Az idei esztendőben az illemhelyek tisztasági meszelését végeztük el. Öröm viszont, hogy az intézmény két pályázaton is nyert. Az egyik pályázat segítségével hat digitális osztálytermi csomagot szerezhetünk be, amelyekkel az oktatómunka hatékonyságát fokozhatjuk. A másik pedig a Veszprém Megyei múzeummal közösen nyert pályázat. Ennek keretén belül a múzeum munkatársainak segítségével hat különböző programban vehetnek részt a türrös diákok. Az érdeklődők megismerhetik a múzeumban folyó restaurátori tevékenységet, valamint filmkészítésben vehetnek részt - mondta el ünnepi beszédében Németh Zsolt.

Hírportálunknak Németh Zsolt elmondta, hogy az iskolában folyó munkát, az intézmény arculatát döntően meghatározza az évek óta kialakított hagyományrendszer, ezért fő feladatának tartja a kialakított iskolai hagyományok folytatását.
- Alapvető célkitűzésem, hogy munkatársaimmal együttműködve olyan intézményt működtessünk, ahol a legfőbb érték a gyermek. Hiszem, hogy az iskola jövőjét csak a hagyományok ápolásával, a múlt értékeinek átörökítésével lehet eredményesen építeni. A tradíciók ápolása elősegíti iskolánkban az együttműködést, és a diákokat a türrös szokások és szellemiség megőrzésére neveli. Iskolánk hagyományaihoz híven a komplex személyiségfejlesztésen belül a továbbtanulásra való felkészítést tekintjük legfőbb célunknak. Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy diákjaink korszerű és szilárd alapműveltséget szerezzenek, amelynek birtokában nemcsak az önképzésre képesek, hanem a megfelelő tanulási módszerek és kommunikációs képességek elsajátításával, sikerrel igazodnak el korunk versenyszellemű világában- tette hozzá az igazgató.
Németh Zsolt 1968-ban született. Tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatta. Az egyetemi tanulmányai befejezése után 1992 augusztusában egykori iskolájában, a Türr István Gimnázium és Óvónői Szakközépiskolában kezdte el pedagógus pályafutását. Matematika, fizika és informatika szakos középiskolai tanári teendők mellett a rendszergazdai feladatokat is ellátta. Az iskolai munka mellett 1997 óta a helyi hetilap munkatársaként is dolgozik.


Az iskolagyűlést követően a tantermekben folytatódott az első tanítási nap 581 nebulónak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!