Mezős Gólyatábor immár tizenötödször


2010-09-01 14:44:22  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Mezős Gólyatábor immár tizenötödször főképe
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tagintézménye, közismertebb nevén a Mező az elmúlt héten tartotta hagyományos gólyatáborát. A Mezős Gólyatáborok megálmodója Peka András, s ő is a vezéralakja ezeknek a táboroknak. Idén tizenötödik alkalommal rendezték meg az egy hetes programsorozatot, melynek fő célja az elsős nebulók összeismerkedésén túl az iskola intézményeinek, hagyományainak megismertetése és a város bemutatása a fiataloknak-tudtuk meg Peka Andrástól. 39 kis gólya kelepelt keddtől péntekig a Mező kollégiumában. Első nap egyfajta beavatáson mentek keresztül, amikor kibicikliztek a Teveli tóra, ott főztek maguknak ebédet, majd hazatekertek. Természetesen az első este ismerkedős játékokkal zárult. Másnap a városnézés során megismerkedhettek az iskola Tansütőjével, Tangazdaságával és a Ricsi cukrászdával is, és ha csak rövid időre is, de betekintést nyertek a Pápai Lovas Club életébe. Csütörtökön jött a következő próbatétel: megmászták a Somlót, a kilátótól egészen a vár romjáig, megtekintették a Tornai Pincészetet, majd este vetélkedővel döntötték el melyik osztály a legjobb. Szintén nagy hagyománya van, hogy minden gólyatáborban megválasztják a tábor szépét egy hölgy és egy úr személyében, akik majd az iskolaújság első havi számában be is mutatkoznak. Utolsó nap egy kis munkával telt, hiszen az élet nem fenékig tejföl, s ezt jó, ha minél hamarabb meg is tanulják a fiatalok: padokat és székeket pakoltak be az újonnan elkészült aula tantermeibe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!