Becsengettek a Ballában is


2010-09-01 11:49:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Becsengettek a Ballában is főképe
Két és fél hónapos nyári szünet után ma reggel a Balla Róbert téri Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola diákjai is visszatértek az intézmény falai közé. A tanévnyitón a Himnusz eléneklése után Csutiné Papp Orsolya igazgató köszöntötte a tanulókat és hozzátartozóikat. Az igazgatónő először az első osztályosokhoz szólt, a 2010/2011-es tanévben 12 kisdiák kezdi meg tanulmányait.
- Többségeteket már régi ismerősként üdvözölhetem, hiszen az év folyamán többször jártatok iskolánkban. Nem kell félnetek, itt csupa jó dologgal fogtok találkozni, hiszen itt is olyan vidáman telnek majd a napok, mint az óvodában. Tanulás és játék váltja egymást. Mindennap történik valami érdekes. Abba az életkorba értetek, amikor már képesek vagytok arra, hogy megtanuljatok olvasni, írni, számolni. Ennek a képességnek a birtokában, pedig kitárul a világ számotokra. Köszönjük az óvó nénik munkáját, mellyel képessé tettek benneteket arra, hogy elkezdhessétek az iskolát.
A végzősök nevében Bodgán Sándor üdvözölte az elsősöket.
- Biztosan régóta számolgattátok, hányszor kell még felkelni, mire kezdődik az iskola. Ez a nap is eljött. Ne féljetek, itt is vidáman telnek majd az órák, mint az óvodában. Tanulás és játék váltja egymást. Érezzétek jól magatokat az iskolában, és figyeljetek a tanító néni szavára.
Csutiné Papp Orsolya bejelentette, hogy szeptember elsejével néhány törvényi változás lépett életbe. Ezek közé tartozik, hogy a tanév végétől az alsó tagozatban visszatérnek az osztályozásra, az első félévben már a második osztálytól tájékoztató jelleggel kapnak osztályzatokat a diákok, és valószínűleg módosításra kerül a Pedagógiai Program is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!