Új képzések az Acsádyban - elkezdődött a tanév


2010-09-01 09:24:22  | cikk: mo  | 


Új képzések az Acsádyban - elkezdődött a tanév főképe

Az iskolazászló bevonulásával, majd a Himnusz hangjaival kezdődött a tanévnyitó ünnepség az Acsády Ignác Szakképző Iskolában. A 2010/2011-es tanévet közel 900 diák kezdte meg ma reggel, köztük 137 szakiskolás és 77 szakközépiskolás 9. osztályos tanulóval.

Az ünnepségen a 10. és 11. osztályosok verses, dalos összeállításokkal működtek közre, majd Kemény Éva igazgató tartotta meg tanévnyitó beszédét. Kihangsúlyozta, a tavalyi tanév második félévében bevezetett ösztöndíjprogram nyomán az ösztöndíjas szakmákban tanuló diákok serege bizonyította be, hogy az addigi rossz bizonyítvány csupán a szorgalom hiányát tükrözi. Sok diák van, akik egyeseket és ketteseket kapnak, de többre lennének képesek. Akadnak kivételes, szerencsés emberek, de a többség számára, számunkra csak a befektetett tanulás és munka térül meg. És az mindig megéri a fáradozást – fogalmazott az igazgató.

Kemény Éva hírportálunknak arról számolt be, az idei tanévtől a képzésben két újdonság fogadja a diákokat. Ettől az évtől ugyanis a kilencedikesek un. előrehozott szakképzésben vehetnek részt, melynek keretében 3 év alatt szakmai bizonyítványt szerezhetnek. Ezen kívül elindult a felzárkóztató oktatás is, a képzésre az általános iskola 8. osztályát el nem végző, de 15 életévét betöltött diák jelentkezhet, aki aztán bekapcsolódhat a szakképzésbe.

A nyári felújítási munkálatok az Acsády Ignác Szakképző Iskolát sem kerülték el. Az épület tulajdonosa, Pápa Város Önkormányzata finanszírozásával elkészült a lapostető-szerkezet szigetelése a kollégium, az egyik tanműhely és a „A” épület esetében. A beruházás közel 2,5 millió forintba került. Ezen kívül mintegy 1,5 millió forintból kicserélték az asztalos műhely villamos főelosztóját és a tornaterem kopolitüvegeit.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!