Fő feladatomnak tartom a kialakított iskolai hagyományok folytatását-tanévnyitó az Erkelben


2010-09-01 07:10:57  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Fő feladatomnak tartom a kialakított iskolai hagyományok folytatását-tanévnyitó az Erkelben főképe
Schmidt Dezsőné helyett Nemes István köszöntötte a nyári szünetről visszatérő Erkeles diákokat  tegnap az iskola aulájában a tanévnyitó ünnepélyen. Schmidt Dezsőné Erzsi néni nyugdíjba vonult több mint 25 évi iskolavezetés után, jelenleg felmentési idejét tölti. Erre a tanévre az iskola szervezeti és működési szabályzatának megfelelően Nemes István látja el az iskolavezetési feladatokat, mint megbízott igazgató.
Az iskola a nyáron is tevékeny életet élt. Többek között vendégül látta az olasz fúvószenekart valamint június 24-én, Pécsen szerepelt a tagozatos nagykórus és a zenekar az Európa Kulturális Fővárosa program keretében. Az eső akkor sem kímélte az Erkeleseket, de a Széchenyi téren a zord körülmények ellenére is énekeltek a gyerekek. 8 éve újították fel az iskolát. A mindennapos használat, a kis tantermek és a viszonylag magas osztálylétszám és az olykor túlzott mozgékonyság meglátszottak a tantermeken, ezért szükséges volt a kifestésük. Megszépültek a második emeleti tantermek és az ablakok is, továbbá elkészült a tortaterem tetőszerkezetének felújítása is- mondta el tanévnyitó beszédében Nemes István.
452 diák 16 tanulócsoportban kezdi meg holnap a tanévet, melyből 58 elsős.
- Jelentős szerkezeti változásokat nem tervezek az idei tanévben. Fő feladatomnak tartom a kialakított iskolai hagyományok folytatását és a szokásos tanévi programok megvalósítását. Fontosnak tartom, hogy a tanulás, az iskolai munka elsődleges feladata legyen tanulóinknak, ehhez minden tárgyi és személyi feltétel adott-mondta Nemes István.
Nemes István Pápán született, a Türr István Gimnáziumban érettségizett, majd a Testnevelési Egyetemen szerzett testnevelői, gyógypedagógiai diplomát. 1989-óta tanít az Erkelben testnevelést, gyógytestnevelést és készíti fel a tornász csapatokat a versenyekre. 1995 óta, mint igazgatóhelyettes vett részt az iskola vezetési munkáiban.
Az igazgató beszédét követően a diákokat a 3. z osztály tanulói köszöntötték furulyaszóval, majd két verset hallhattak a legkisebbek: Nagy Sarolta, Polgárdi Kata és Szabó Áron előadásában. Az évnyitó a tantermekben folytatódott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!