Tanévnyitó és beruházás átadó ünnepség a Weöresben


2010-09-01 07:06:10  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Tanévnyitó és beruházás átadó ünnepség a Weöresben főképe
Ez a tanév sok változást hozott a pápai Weöres Sándor Általános Iskola tanulói és dolgozói számára egyaránt. Ma délután tartotta tanévnyitó s egyben beruházás átadó ünnepségét az iskola. A diákokat a második osztályos tanulók vidám, verses műsora köszöntötte.
Dr. Kovács Zoltán az évnyitó előtt tájékoztatta a sajtó képviselőit a sikeres uniós projekt megvalósulásáról. A Közép-Dunántúli Operatív Program keretén belül a pályázaton elnyert összeg 29 millió 168 ezer forint volt. A projekt keretein belül a Weöres Sándor Általános Iskola komplex akadálymentesítésére került sor, a teljes bekerülési költség meghaladta a 80 millió forintot, melyből az önkormányzat közel 50 millió forintot vállalt. Az iskola 1985-ben épült, kétszintes, több tagból álló épületegyüttesben működik. A pályázatnak köszönhetően megvalósult a bejárat akadálymentesítése, főbejárati ajtó cseréje, új főbejárati lépcső építése, a lépcső előtti csatlakozó utcai járdaszint rendbetétele, rámpa építése, felvonó épült a két tantermi épület összekötő nyaktagjához csatlakoztatva. Akadálymentesített lett a lifttel szembeni udvari kijárat és a tantermi épületből az összekötő folyosóra vezető lépcsők, emellett udvarlejárati rámpa épült a tornatermi épület sarkánál, és újraépítették a teraszt. Akadálymentes parkolót és WC-ket alakítottak ki, továbbá infokommunikációs jelzéseket, információs táblákat, indukciós hurkokat helyeztek ki.
Horváth Attila évnyitó köszöntőjében kiemelten üdvözölte a kétosztálynyi negyvenöt elsőst, akik riadt kismadárként ücsörögtek az iskolapadokban.
- Nagyon remélem, hogy azok alatt az évek alatt, amelyeket majd ti itt az iskolában töltetek, lesznek nagyon szép és kellemes pillanatok, sok mindent elsajátítatok, és soha nem kell azzal törődnötök, hogy elszállt a nyári szünet, mert ti majd szerettek iskolába járni-köszöntötte a legkisebbeket az igazgató, majd megnyitotta a 2010/2011-es tanévet, melyet 433 fő kezd meg holnap.
Dr. Kovács Zoltán az igazgató beszédét követően köszöntötte a diákokat majd ismertette a KDOP 5.3.2.09 számú Európai Uniós projekt eredményeit. Mint mondta, a város számos oktatási intézménye felújításon ment keresztül az elmúlt években, s bár ez az iskola nem régi, a felújítás ráfért.
- Én nem is ide jártam, mégis kettős örömmel jövök ide. Ennek az iskolának a jogelődjének voltam diákja, és még a régi főépületben jártam iskolába. Nosztalgiázva szívesen járok vissza ide, jó iskola volt, jó visszaemlékezni az itt töltött diákéveimre. Ez az iskola még csak 25 éves, de méltatlan volt eddig a szép terasz állapota, ami mára a mai huszonegyedik századi korszerűsítésnek köszönhetően a mozgássérültek számára is jól használható- mondta a polgármester, majd tájékoztatta a szülőket az új tanévtől bevezetett oktatáspolitikai változásokról.
- Ma már nem a szülő fogja eldönteni, hogy megbukhat-e a gyerek vagy sem. Az osztályozás a pedagógus feladata és nem lesz kötelező a szöveges értékelés. A pedagógusbántalmazások elkerülésére a pedagógusok közfeladatot ellátó személyekké váltak, amely fokozott védettséget jelent a számukra. Úgy vélem, fontos kimondani, hogy a tanár, akihez naponta jár a gyerekünk, fontos személyisége a városnak, nekik jár a védettség, felindult szülő nem bántalmazhatja. Új lesz a tananyag, a törzsanyag és próbáljuk lecsökkenteni a sok adminisztrációt is- közölte dr. Kovács Zoltán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!