Két új gázérzékelő műszert vásárolt a Tűzoltóság


2010-08-30 19:08:43  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Két új gázérzékelő műszert vásárolt a Tűzoltóság főképe
A Tűzvédelemért 105 Közalapítványt az Unicredit Bank 100 ezer forinttal támogatta, így Pápa Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága két gázérzékelő műszert vásárolt-tájékoztatta portálunkat Németh Tamás tűzoltó alezredes.
Az ammóniamérő műszert speciálisan a Pápai Hús 1913.Zrt.-re vonatkozóan vásárolták, hiszen ott előfordulhat ammónia. A másik műszer négyféle gázt: oxigént, szén-dioxidot, kén-hidrogént és robbanási koncentrációt érzékel, amely egy-egy tűzesetnél szolgál hasznos információkkal a káresetnél dolgozó tűzoltóknak, s használatuk rendkívül egyszerű. A két műszer körülbelül 320 ezer forintba került. A megyében legközelebb – a megyei igazgatóságot leszámítva – Veszprémben, a Katasztrófavédelmi Igazgatóságon találhatók ilyen műszerek.
- Nagy hasznát vesszük mindkét műszernek, hiszen ha légző berendezés nélkül megyek be egy bejelentett esethez, abban a pillanatban információkkal lát el például a helyszín oxigén vagy szén-dioxid szintjéről- mondta Németh Tamás.
A tűzoltó alezredes kérésünkre bekapcsolta mindkét műszert, s bemutatta használatukat is: egy gombnyomásra másodpercek alatt bekapcsolt mindkét mérő, hangos, jól azonosítható sípolás után már mutatta is a parancsnok irodájában lévő oxigén szintet.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!