"Minden kezdet egy ünnep" – tanévnyitó a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolában


2010-08-29 11:55:34  | cikk: mo  | 



Megtartotta istentisztelettel egybekötött tanévnyitó ünnepségét a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola ma délelőtt. Az alkalmon Polgárdi Sándor esperes hirdetett igét. A lelkész beszédében összefoglalta az általános iskola 10 éves történetét. Azt hangsúlyozta, céljuk mindvégig az volt, hogy minél többen megismerjék és megtapasztalják Isten szeretetét. 10 éve is, és ma is ebben a szellemben zajlik az oktatás az intézményben. 186 diák kezdi meg a 2010/2011-es tanévet, 26 elsőssel. Az iskola feladata, hogy fiatal testvéreinket Jézushoz vezessük – fogalmazott Polgárdi Sándor.

Az igehirdetést követően az elsősök és a Gyurátz táborosok műsora szórakoztatta a megjelenteket.

Az ünnepi műsor után Szűcs Gábor igazgató állt a mikrofon elé, beszédében a nevelés jelentőségére hívta fel a figyelmet. Úgy fogalmazott, az intézmény elsődleges feladata a nevelés, melyet következetességgel, nem engedékenységgel és nem hatalommal lehet művelni. A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola szeretettel nevel – hangzott el a beszédben. A szónok kitért arra is, hogy a kormányváltással nagymértékben változott az ország oktatáspolitikája. Az igazgató elmondta, nagy öröm számukra, hogy ilyen kezekben van a magyar oktatásügy. Szűcs Gábor kihangsúlyozta, jó alapokat raktunk le iskolánkban, és ezt a színvonalat fogjuk tartani a jövőben is. De ehhez töretlen szorgalom és töretlen lelkesedés kell – tette hozzá az igazgató.

Az ünnepélyes tanévnyitó imádsággal és a Himnusz hangjaival zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!