Az MSZP is összegyűjtötte az ajánlószelvényeket


2010-08-27 20:44:55  | cikk: HuHa  | 


Az MSZP is összegyűjtötte az ajánlószelvényeket főképe
Gőgös Zoltán, az MSZP helyi elnöke és Grőber Attila a párt polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón jelentette be ma, hogy mind a tíz jelöltjük megszerezte a szükséges mennyiségű ajánlószelvényt az októberi önkormányzati választásokra, a szelvényeket hétfőn adják le a választási bizottságnak, így szerdán már hivatalosan is jelöltek lesznek. A sajtótájékoztatót a Tisztiklub helyén épült körforgalomnál tartották, a jelöltek részvételével. Gőgös Zoltán elmondta a helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen a következő napok egyik átadási rendezvényének helyszíne az új körforgalom.
-A következő napokban több átadási ünnepség is lesz a városban, – mutatott négy meghívót az elnök – az egyik itt lesz holnap. Mindez ékes cáfolata annak, hogy romokban az ország és romokban a város. Ez mind Európai Uniós projekt, de ezen túl is nagyon sok minden történt az elmúlt szocialista kormányzás alatt. Ezt azért kívánjuk hangsúlyozni, hogy mindenki tudja, nem minden úgy történt, ahogy most elhangzik az elmúlt időszakról. Ennek a csapatnak, amely most itt van – hiszen több jelenlegi önkormányzati képviselő is van köztünk – elég sok köze van ahhoz, hogy mindez így történt. E projekteken kívül több fontos ügyhöz is hozzájárultunk, így például a reptér fejlesztéséhez és a húsgyár megmentéséhez.
Grőber Attila elnökhelyettes, polgármesterjelölt a választásra való felkészülés aktualitásait ismertette. Mint mondta, e hét elejére minden jelöltjük és a polgármesterjelölt többszörösét gyűjtötte össze a szükséges mennyiségű ajánlószelvénynek és ezeket hétfőn adják át a választási bizottságnak.
-A választási bizottságnak két napja van arra, hogy a szelvényeket megvizsgálja, és az ajánlásokat elbírálja, így szerdán minden bizonnyal a törvény betűje szerint is az itt jelenlévők képviselő jelöltek, jómagam pedig polgármesterjelölt leszek.
Grőber Attila bemutatta jelöltjeiket, majd szólt a párt helyi programjáról. Elmondta, öt munkacsoportot hoztak létre a program kidolgozására, ezek a csoportok jelenleg is dolgoznak. A polgármesterjelölt véleménye szerint, programmal csak akkor illik előállni, ha már a választási bizottság is kimondta a jelöltséget, ezért az MSZP helyi szervezete a jövő hét második felében kezdi meg terveinek ismertetését a választópolgárokkal.
-Három elv vezérelte a munkánkat: a kötelesség, a lehetőség és a felelősség elve. Az elmúlt húsz évben Pápa városában rendkívül sok és rendkívül jelentős fejlődés történt, de vannak olyan területek, ahol komoly és számottevő előrelépés nincs és nem is látszik a közeljövőben a jelenlegi városvezetés részéről. Ilyen a munkahelyteremtés. Nekünk az a kötelességünk, hogy új energiával és új módszerekkel aktivizáljuk ebben az ügyben is a várost. A lehetőség elve szellemében csak olyan ígéretet teszünk a választási programunkban, melyről azt gondoljuk, hogy megvalósítható.  Egészen világos és egyértelmű javaslataink lesznek arra vonatkozóan, hogy mit szeretnénk elérni – mondta.
A felelősség elve alapján a szocialisták azt kívánják megmutatni, hogy a város jelenlegi fejlődéséhez képest mik azok a hagyományok, amelyeket követni kívánnak. Ezek közül a szociális felelősséget emelte ki a polgármesterjelölt, hisz mint mondta, a jelenlegi kormány nem képes úrrá lenni a devizaproblémán.
-E három alapelv mentén hét elemből állítottuk össze programunkat. E hét elem: az idegenforgalom és a turisztika, a gazdaságfejlesztés és munkahelyteremtés, a szociális biztonság és a szociális ellátórendszer fejlesztése, új sportkoncepció kidolgozása, az egészségügy fejlesztése, a környezetvédelem kérdése és az oktatásügy – sorolta Grőber Attila. Az MSZP helyi szervezete a kampány során a postaládába dobott szórólapozást mellőzi, annál több személyes, utcai fórumot, találkozást szerveznek a választópolgárokkal a sajtót pedig részletesen tájékoztatják az egyes programelemekről – adott tájékoztatást kampánystratégiájukról a polgármesterjelölt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!