„Új erővel, nagy lendülettel tudjuk vállalni a feladatot!” – sajtótájékoztatót tartott a Jobbik


2010-08-26 21:24:46  | cikk: mo  | 


 „Új erővel, nagy lendülettel tudjuk vállalni a feladatot!” – sajtótájékoztatót tartott a Jobbik főképe
Augusztus 16-án kezdték el kipostázni a kopogtatócédulákat a választópolgárok részére, akik ajánlási jogukkal szeptember 3-ig élhetnek, vagyis eddig adhatják le ajánlószelvényeiket a választott párt részére. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete ma esti sajtótájékoztatóján bejelentette: mind a 10 önkormányzati képviselőjelöltjük összegyűjtötte a törvényben előírt, szükséges mennyiségű kopogtatócédulát. Erőss Bulcsú hozzátette, a gyűjtéssel kapcsolatban vegyes érzéseik vannak. A polgármesterjelölt úgy fogalmazott, az emberek egy része abban a hitben él, hogyha ajánlószelvényeiket nem a Fidesznek adják oda, akkor a városvezetés, illetve a kormánypárt részéről retorziók érhetik az illetőt, kit a munkahelyéről bocsátanak el, kit anyagilag lehetetlenítenek el. Erőss Bulcsú szerint egy újabb Fidesz győzelem veszélyeztetheti a demokráciát. A sajtótájékoztatón elhangzott, a Jobbik minden választókerületben jelen lesz lakossági fórumaival, ahol ismerteti a párt városi és megyei programját.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy országgyűlési képviselő ne lehessen megyei vagy települési önkormányzat választott tisztségviselője vagy képviselője?” – ezt a kérdést tartalmazta az a népszavazási kezdeményezés, melyet a Jobbik nyújtott be az Országos Választási Bizottsághoz (OVB). Orbán Imre helyi elnök arról számolt be, hogy a kezdeményezést július 30-án – formai okokra hivatkozva – elutasították. A jobbik azért indított volna népszavazást a témában, mert a parlamenti munkában megtapasztalták – fogalmazott az elnök –, hogy a kormánypárt egyszerre több pozíciót ellátó képviselői más elfoglaltságra hivatkozva távol maradnak a plenáris ülésről, és csak szavazáskor vannak jelen a Parlamentben. Orbán Imre úgy fogalmazott, az efféle álláshalmozás helyi képviselője dr. Kovács Zoltán, aki – a helyi elnök felsorolása szerint – 10 tisztséget tölt be megyei és települési szinten.

Orbán Imre kérdésünkre elárulta az utólag meghallgatott önkormányzati képviselőjelölt nevét. A 10. jelölt Olláry István.     


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!