Multikulturális tábor a tarczysoknak


2010-08-25 16:22:26  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Multikulturális tábor a tarczysoknak főképe
Idén második alkalommal szerveztek Tarczy Multikulturális Tábort az ugodi Árnyaserdő Vendégházba a Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvi tagozatán tanuló magyar és külföldi diákok számára augusztus 24 és 26 között.
- Már a tavalyi évben is ide szerveztük ezt az „ittalvós” tábort. Szeretnénk hagyományt teremetni e kezdeményezéssel. A gyerekek ebben a pár napban találkozhatnak egymással és a tanítónénikkel, valamint rengeteg programmal tesszük színessé a tábort. Ma délelőtt egy krikett bemutatót nézhetnek meg a gyerekek, melyet angol nyelven hallhatnak majd egy szabadidő szervező csapattól. Tegnap lovaglásra és sétakocsikázásra nyílt lehetőségük, holnap pedig az íjászat rejtelmeibe vezetik be őket. Délelőttönként kézműves játszóház, kosár- és szalmafonás, filmnézés és sportverseny, esténként közös társasjátékozás és persze jó hangulatú beszélgetés, bográcsozás várja a táborban résztvevő ötven diákot- mondta el Hardi Tünde tagozatvezető.
- Alapvetően a gyerekek angolul kommunikálnak egymással, de a kicsik, akik nem beszélik még az idegen nyelvet, mégis nagyon jól megértetik egymást a külföldi társukkal. A legsikeresebb a kézműves foglalkozás volt. A tanulók nagyon szívesen kipróbálták a szalmafonást és az üvegfestést - tette hozzá a tagozatvezető.
- Második éve jöttem el a táborba, mivel tavaly nagyon jól éreztem magam itt. Az idén az öcsémet is elhoztam. Nagyon tetszenek a kézműves foglalkozások, főleg a varrás. Remélem jövőre is eljöhetek majd- mesélte Grace Torres 6. osztályos tanuló.

Augusztus 31-én, kedden délután 17 órakor tanévnyitó ünnepélyt tartanak a Tarczy Lajos Általános Iskola főépületében. A kéttannyelvű tagozaton az idén is lesznek változások. Sok új külföldi diák lesz és persze lektorok is. Négy amerikai lektor és három svéd tanár érkezik. Szeptembertől két első osztály indul, 48 diákkal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!