Muzsikával Isten nagyobb dicsőségére


2010-08-22 20:17:11  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Muzsikával Isten nagyobb dicsőségére főképe
A Zenei barangolások című öt alkalomból álló koncertsorozat utolsó állomásához érkezett.
Horváth Tamás, kőröshegyi plébános „Muzsikával Isten nagyobb dicsőségére” című
cselló koncertjét hallhatták ma este 6 órától a zene iránt érdeklődők a Ferences templomban.
- Nagyon sikeres volt a koncertsorozat, úgy gondolom, hogy jövőre is szervezünk hasonló hangversenyeket a templomban, különféle művészeket hívnánk meg. E koncertsorozat legszebb gyümölcse viszont a szeptember 12-én tartandó búcsúi szentmise lesz, melyet a Ferences Tartomány Főnök tart majd, Szűz Mária (a templom védőszentje) névnapjának tiszteletére- mondta el dr. Csernai Balázs káplán.
Horváth Tamás római katolikus pap. Jelenleg Tabon plébániai kormányzó, valamint egy katolikus iskola lelki vezetője és hét templom lelkipásztora. A zenéhez már kisgyermek kora óta vonzódott.
- Örülök, hogy ebben a gyönyörű ferences templomban léphettem ma fel. A mai estére gregorián dallamokkal készültem, de saját verseimből is megosztottam néhányat a közönséggel. Egyházi ünnepeket dolgoztam fel adventtől pünkösdig. Úgy gondolom, hogy mind a zene, mind az ének, mind a cselló engem tükröz. A lelkemet próbáltam meg kitárni darabjaimmal, s mindez Isten dicsőségére szólt- tette hozzá Horváth Tamás.
Az est folyamán felcsendült a Veni Creator Spiritus, a Rorate, az Exultet és még sok más csodás dallam.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!