Önfeledten a színpadon - svéd-magyar musical együttes találkozó


2010-08-20 21:00:43  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Önfeledten a színpadon - svéd-magyar musical együttes találkozó főképe
Svéd-magyar musical kórusok találkozójától volt tegnap este hangos az Erzsébet liget. Baán Évától, a rendezvény szervezőjétől megtudtuk, egy pápai származású utazásszervező barátja Stockholmban él, ő ajánlotta a svéd fiataloknak – akik egyébként Orsa-ból jöttek – Magyarországot és városunkat. A svédek a hét elején érkeztek hazánkba, felléptek a balatonfüredi Bor-hetek rendezvénysorozatán, tegnap este városunk lakóit kápráztatták el varázslatos stílusukkal, ma pedig Budapesten léptek fel.

A svéd musical csoport, igazából kórusnak titulálja magát, vezetőjük, Ingrid Eriksson az orsai iskolában zenetanár. 12 éves a legfiatalabb és 24 éves a legidősebb a kórusban, mely 37 fős és csak ketten maradtak otthon. Orsa, a Zene Városa.

- A Stockholmtól 400 kilométerre fekvő kisvárosban nagy hagyománya van a zenének, és a gyerekekkel már korán elkezdenek zenei téren foglalkozni, ha elég idősek musicallel is foglalkozhatnak. Repertoárunk svéd népzenét, világszerte ismert slágereket, pop és rock dalokat is tartalmaz, nagyon széles a skálánk- mondta Ingrid Eriksson.

A város nagyon tetszik a svéd csoportnak, csak az idő kevés, sokkal több időt el tudnának itt tölteni és nagyon örültek neki, hogy sokan összegyűltek meghallgatni műsorukat. Ingrid Eriksson elmondta, sokszor előfordul, hogy öten ülnek egy templomi fellépésen, de ott is visszatapsolják őket, Pápán pedig megteltek a padsorok az Erzsébet ligetben, ez fantasztikus élmény a számukra.

A jó hangulatú műsort követően a zeneszerető pápai közönség kétszer is visszatapsolta a svédek gospel kórust idéző hangulatát, akik ezt úgy jutalmazták, hogy a közönség soraiba ugráltak a színpadról, s együtt énekeltek, táncoltak velük. Jó érzés volt látni, hogy mennyire önfeledten, szorongás nélkül élvezték a svéd fiatalok a zenét, a táncot, a színpadot, mindenkit elvarázsoltak zenei világukkal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!