Bemutatta programját a Jobbik


2010-08-16 17:16:16  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Bemutatta programját a Jobbik főképe
Lakossági fórumot tartott tegnap délután a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Csoportja. Erőss Bulcsú röviden ismertette a Jobbik a Nemzetünkért, Városunkért, Pápáért című 11 pontos programját és az idei önkormányzati választásokra vonatkozó változásokat. A polgármester-jelölt szerint nem veszélyezteti a demokráciát, csak lépéskényszerbe és hátrányba helyezi a kis pártokat, civil szervezeteket a Fideszes többségű országgyűlés által elfogadott új önkormányzati választási rendszer. Mint mondta tavasszal mintegy 3000 kopogtatócédulát sikerült összegyűjteniük, céljuk, hogy most az őszi választások során bekerüljenek a pápai közgyűlésbe.
 - Fideszes barátaim is el szokták mondani, hogy Budapest és Demszky Gábor elfáradt húsz év alatt a vezetésben, én úgy gondolom, hogy ez Pápára is igaz. Húsz éven keresztül irányította a Fidesz a várost, mi újra szeretnénk gombolni a kabátot. Kemény, radikális változás kell az önkormányzatnak és Pápának is - véli Erőss Bulcsú.
Mint mondta, az országgyűlésben is rákényszeríti a Jobbik a pártokat, hogy olyan törvényjavaslatokat is beterjesszenek, amelyeket egyébként nem tettek volna. Ha a Jobbik MM bekerül a pápai önkormányzatba, átvizsgálják a közbeszerzési pályázatok elbírálását. Kiemelt kérdésként kezelik a szociális segélyezés rendszerét, a 83-as főút felújítása és javítani szeretnék a közbiztonság jelenlegi állapotán is.
Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Csoportjának elnöke a megyei programot ismertette röviden. Első pontja a Közbizalmat címet viseli. Orbán Imre szerint a gazdaságot, a beruházásokat, a pályáztatást átszövi a korrupció. Legfontosabb feladatuknak tekintik az önkormányzati beruházások átláthatóvá tételét, a közbeszerzési folyamat átemelését az önkormányzati pályáztatásba. Csak olyan cég pályázhasson a városban, amely a Köztartozás Mentes Cégek listáján szerepel. Amennyiben döntési pozícióba kerülnek, megszüntetik a meghívásos pályázati rendszert, minden közbeszerzést, pályázatot, állami támogatást a meghirdetéstől az elszámolásig nyilvánossá tesznek a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláin és az önkormányzat honlapján.
Kiemelt része a programnak a munkahelyteremtés, illetve a segélyezési rendszer átalakítása. Mint mondta, ő egy élhetőbb városban szeretne élni, ahol, ha este sétál a Kossuth utcán az ember, akkor nem a dőzsölő cigányokkal kell szembenéznie.
- A kistérség polgármestereivel összefogva el kell készíteni, a valós helyzetnek megfelelő úgynevezett munkanélküli és szociális segélyben részesülők térképét. Kiemelt közmunka projekt lehetne a kistérség vízrajzi térképének felmérése után a patakok, árkok, vízelvezetők, hidak, gátak folyamatos takarítása, tisztítása, építése, a 83-as közlekedési út, a Győr – Celldömölk vasútvonal felújításában való részvétel és a városi beruházások segédmunkáiban való részvétel.
A segélyezési rendszer átalakítása esetben javasolják a szociális kártya bevezetését és kezdeményezni fogják a Hangya Szövetkezés boltjainak a kiépítését, ezekben a boltokban tartanák szükségszerűnek a szociális kártya felhasználását. Természetesen a szociális kártyával, illetve a hozzá tartozó folyószámláról törleszteni lehetne a közüzemi díjakat, az albérleti díjakat is. Szükségesnek tartják a pártpolitikai befolyástól mentes városi és kistérségi média kialakítását.
- A hagyományokhoz vissza kell térni, és újra kell indítania a Pápai Hírlapot heti kettő alkalommal történő megjelenéssel. A Pápai Hírlap a város lapja lenne, míg a heti megjelenésű Pápa és Vidéke újság a kistérség tájékoztatását látná el. Mindenképpen fejleszteni kell a Pápa TV-t a mobilitást illetően, hogy ne csak a város híreit jelenítse meg, de lehetőséget kapjanak a kistérség települései is és a technikai fejlesztése is elkerülhetetlen - mondta Orbán Imre.
Fontos része a programnak az önkormányzat és a rendőrség kapcsolatának áttekintése, az önkormányzati hivatal tételes átvilágítása, a városi lakótelepek felújítása, élhetőbbé tétele, a város és a NATO légibázis, az ott szolgálatot teljesítő külföldi katonák helyzetének áttekintése. A Hangya Szövetkezés keretein belül bolthálózatot kívánnak létesíteni a kistérség gazdáinak, őstermelőinek termékei részére és 80%-ban magyar élelmiszeripari termékeket akarnak látni a bevásárló központok polcain.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!