Ősök ritmusával zárult a Történelmi Játékok rendezvénysorozata


2010-08-16 16:30:20  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Ősök ritmusával zárult a Történelmi Játékok rendezvénysorozata főképe
Francia Dániel és Soós Arnold interaktív ütőhangszer bemutatójával zárult le tegnap a háromnapos Történelmi Játékok és Pápa a Somlói bor városa- Borfesztivál. A jó hangulatú koncertet megelőzően a szervezők elbúcsúztak a közönségtől, zárszót Veszpréminé Turtsányi Valéria, a Jókai Mór Művelődési Központ igazgatója mondott.

- A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozat célja a hagyományőrzés, a történelmi példamutatás, az értékközvetítés és mindezeken túl a kulturális turizmus fellendítése. Ez a nemes cél vezérelte idén is a szervezőket, hiszen szép hagyománya van annak, hogy Pápa város örökségére, jelentős katonai múltjára, hagyományaira valamint az ország jelentős történelmi évfordulóira emlékezzünk meg és idézzünk meg egy-egy történelmi kort - mondta az igazgatónő. A zárszó után Ősök ritmusa címmel vette kezdetét a két fiatalember különleges koncertje. Az egzotikus hangszereket improvizatív módon megszólaltató páros már több mint tíz éve foglalkozik zenével és zenéléssel.

 - Szeretünk zenélni, ez hozott minket össze - vallja Soós Arnold, majd hozzáteszi - igazából nem kigyakorolt formáció vagyunk, hanem egy improvizatív duó. S ehhez csatlakozott Samu Edina és Katzer Éva hastánccal és tábortűzzel, emelve a produkció fényét.
A különleges és ritka "hang drum" elnevezésű ütőhangszer mellett arab, afrikai és ausztrál dobokat, ütőhangszereket és dallamhangszereket is megszólaltató duó nem kategorizálta még magát a zenei világban, de mint mondta Soós Arnold, ez jön belőlük és csinálják. Az Ősök ritmusa címet viselő ütőhangszer koncert után a borvirágos hangulatú közönség még sokáig élvezte a borosgazdák által kínált Somló szőlőhegy aranyló nedveit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!