"Erősebben, magasabbra, messzebbre!" - a turizmusban nem lehet leállni


2010-08-15 19:55:03  | cikk: mo  | 



Polgár Gabriella Pápa Város Önkormányzata támogatásával egy hónappal ezelőtt indította el az ún. nyelvi ügyeletet a város egyik legjellegzetesebb kapualjában, a Fellner udvarban. Az ügyeletet a városba érkező turisták eligazítása érdekében valósították meg. A kezdeményezés népszerűségére és sikerességére való tekintettel az önkormányzat még egy hónapig működteti a nyelvi ügyeletet.

Polgár Gabriella szerint a turisták Pápáról alkotott véleménye megalapozza azt az érzést, mely szerint „öröm ma pápainak lenni”. A nyelvi ügyelet elindítója Koncz Sándor testnevelő tanárt idézte: „Erősebben, magasabbra, messzebbre!” – véleménye szerint ez a mondat a turizmusra is igaz, ezt hivatott jelképezni a ma délutáni rendezvény nyitóprogramja. A Pápai Galambász Egyesület vezetője, Politzer József jóvoltából több tucat galambot engedtek a magasba, melyek a Nagytemplom tornyai körül szárnyaltak percekig.

A rendezvény folytatásában egy lelkes, helyi amatőr fotós, Dani Tamás mutatkozott be Pápáról készült alkotásaival és különös égi jelenségeket ábrázoló fotóival.

Sötétedéskor Németh Csaba építész vezetésével az égbolt kémlelésére és csillagvizsgálatra is lehetőség nyílik. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!