Ősi magyar kutyafajták a Bajvívótéren


2010-08-15 17:33:35  | cikk: mo  | 


Ősi magyar kutyafajták a Bajvívótéren főképe

A Történelmi Napok programsorozatához a Pápai Ebtenyésztők és Hobbikutyások Egyesülete is csatlakozott. Az egyesület ma délután ősi magyar kutyafajta-bemutatóra invitálta a pápai közönséget a Bajvívótérre. Az alkalmon 21 kutya, illetve 9 ősi magyar fajta mutatkozott be. Lovas Ferenctől, az egyesület elnökétől megtudtuk, a pásztorkutyák között megtalálható a puli, pumi és a mudi. De láthattunk őrzőkutyákat is, ezek képviselői a kuvasz és a komondor voltak. A vadászkutyák közül pedig a magyar agár, az erdélyi kopó valamint a rövid szőrű és a drótszőrű magyar vizsla mutatkozott be.

Lovas Ferenc elmondta, a pumi és a mudi két nehezen fellelhető fajta, így a fajta képviselői nem is Pápáról, hanem Zircről és Bükről jöttek. Az ebek között voltak olyanok is, melyek épp a nyáj mellől, tehát munkából érkeztek a rendezvényre. Ilyen volt például a pumi és a mudi is.

A program végén a csahos jószágok tiszteletkörrel hódoltak rajongóiknak és közönségüknek.



Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!