Bordalok a Borfaluban


2010-08-15 17:26:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Bordalok a Borfaluban főképe
A Pápai Történelmi Napok egyik szombat esti fellépője a debreceni Törköly Népzenei Együttes volt a Borfalu színpadán.
- 2005-ben alakultunk, zenekarunk nevét – Törköly - egy pálinka fajtáról kapta, mivel az emberek ettől lesznek jókedvűek. Azért választottuk ezt a nevet, mert szeretnénk, ha zenénken önfeledten mulatna, énekelne a közönség. Repertoárunkban elsősorban a bordaloké a főszerep, melynek hangulatát a bormámor adja. A műsorban helyet kap valamennyi népzenei dialektus, így a hallgatók képet kaphatnak arról, hogy mennyire különböző és mégis mennyire hasonló módon mulattak a Dunántúlon, az Alföldön, Felvidéken, vagy Erdélyben. Emellett megszólalnak műsorunkban parodisztikus elemeket alkalmazó részek is, továbbá elhangzanak prózai és verses betétek, vőfélyversek is- mondta el Pásku György a zenekar vezetője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!