Fegyver és éremgyűjtők a Petőfi aulájában


2010-08-15 17:12:03  | cikk: Tóth Tamara  | 


Tízedik alkalommal rendezték meg ma a Történelmi Játékokhoz kapcsolódva a Fegyver és Érembörzét a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában. A nagyterem idén is megtelt, közel száz asztalon válogathattak az érdeklődők a régiségek közül - tudtuk meg délelőtt Lóky Györgytől, a Magyar Éremgyűjtő Egyesület Pápai Csoportjának vezetőjétől.
- Annyival kisebb most az érdeklődés, hogy jövő hétvégén, augusztus 20-án, Pécsen lesz az éremgyűjtők nagy ünnepe, a Vándorgyűlés és sokan készülnek oda, illetve ma van a Győri Vásár is, így a környékbeliek, a mosonmagyaróvári, soproni gyűjtők nyilván oda mentek inkább. Ráadásul Ménfőcsanakon Országos Militária Találkozó van, így fegyver is jóval kevesebb a mai találkozón –mondta és nevetve tette hozzá, hogy még nem volt ideje körül nézni. Egy kincset azért mégis felfedezett.
-Az egyik nagyon kedves, régi gyűjtő barátom hozott nekem egy római pénzt, én pedig elcsábultam és megvettem tőle.
A börzén és a vásáron alkudni is lehet. Lóky György elmondta, az a rendes és tisztességes gyűjtő, aki a csereanyagára odaírja az árat. Így az érdeklődő látja, hogy a gyűjtő milyen árat képzelt el a portékájáért, de alkudni lehet és tudni is kell. Ez hozzátartozik a börze lélektanához- vallja a pápai klub vezetője. A városunkban működő Éremgyűjtő Szakkör idén októberben ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját, mely alkalomból különleges meglepetéssel készülnek a klub vezetői.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!