Erdélyben jártam...


2010-08-15 16:55:32  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Erdélyben jártam... főképe
A Pápai Történelmi Napokon szombat délután a Balatonfüred Néptánc Együttes folklór műsorát tekinthették meg az érdeklődők a Borfalu színpadán.
Az együttes 2000-ben alakult, jelenleg 130 gyermek, 5 korcsoportban táncol a csoportban, mely műsorában a magyar nyelvterület legszebb táncait, játékfűzéseit mutatja be. A táncosok minden évben jelen vannak a Veszprém Megyei Gyermek Néptánctalálkozón, ahol mindig elnyerik a zsűri és a közönség tetszését és nagy sikerrel szerepeltek Frankfurtban a Magyar Napokon is. 2010-ben a Magyar Kultúra napján, az együttest Balatonfüred Város Önkormányzata - a város kulturális életében szerzett érdemei elismeréseként – „Balatonfüred Kultúrájáért” kitüntetésben részesítette.
A Pápára hozott repertoárban többek között Strack Orsolya: Tavaszi szél (Moldvai táncok), Gémesi Zoltán: Györgyfalvi táncok valamint Vastagh Richárd: Kamarási táncok szerepeltek. A néptáncegyüttest hegedűn Koncz Gergely, brácsán Papp Endre, bőgőn pedig Lelkes András kísérte.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!