Járj nyitott szemmel!


2009-08-10 12:36:29  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Járj nyitott szemmel! főképe
Fürkész tábor: a nagy sikert aratott Nyári Alkotótábor folytatása
Ma reggel fél 9-kor 7 izgatott gyerkőc várakozott az indulásra a Jókai Mór Művelődési Központ előterében. Első nap meglátogatják a veszprémi állatkertet és megismerik, melyik a legrövidebb út a várba. Holnap a Somlót hódítják meg, rossz idő esetén természettudományi látogatást tesznek Zircen a Bakonyi Múzeumba, ahol megtudják, melyik a legkimondhatatlanabb nevű élőlény. Szerdán, Homokbödögén lovas-íjász kiképzésben részesülnek, csütörtökön  felfedezik az ugodi erdő rejtette kincseket, pénteken pedig Farkasgyepűre mennek a Pisztrángos tóra túrázni és megtanulnak pecaeszközöket készíteni. Minden nap 9 órakor van az indulás és délután 17 óra körül az érkezés. A tábor vezetője Meizner Tibor, a Pápa és Környéke Természetvédelmi Egyesület vezetőségi tagja és biológia szakos tanár.
-A tábor alcíme, Járj nyitott szemmel, arra utal, hogy a gyerekek más szemszögből ismerkedjenek meg a természettel, a természetvédelemmel. A lényeg az, hogy a gyerekek játékosan tanuljanak a környezetükről. Fontos volt, hogy 10-14 éves gyerekek jelentkezését vártuk, mivel a programokat is erre a korosztályra alakítottuk ki, pl. túrázás, íjászat, lovaglás. Ez egy próbálkozás volt a szervezők részéről, de a nagyszámú érdeklődő miatt jövőre elképzelhető, hogy két tábor is indul, egy az alsó tagozatosoknak és egy az idősebb korosztálynak – mondta Bognárné Novák Ilona művelődésszervező, aki első alkalommal szervezett Fürkész tábort a gyerekeknek.

Tóth Tamara


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!