Csökkent a munkanélküliség - átszervezések a pápai kirendeltségen


2010-08-11 19:29:30  | cikk: mo  | 


Csökkent a munkanélküliség - átszervezések a pápai kirendeltségen főképe
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) júliusi kimutatásaiból kiderül, hogy Veszprém megyében jelentősen nőtt a foglalkoztatottság a korábbi hónapok mért adataihoz képest. Czeiner Zoltántól, a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ pápai kirendeltségének vezetőjétől megtudtuk, a pápai kistérségben március hónapban közel 4500 fő álláskeresőt regisztráltak, júliusra ez a szám kb. 3800-ra csökkent.

A statisztikai adatok szerint Veszprém megyében, márciusban 23586 fő álláskeresőt tartottak nyilván, Pápán ekkor 4583 főt regisztráltak. Az ÁFSZ júliusi adatai szerint a megyében 17772 főre csökkent az álláskeresők száma, a pápai kistérségben 3800-3830 körül mozog a nyilvántartottak száma. Czeiner Zoltán szerint a foglalkoztatási feszültségen több tényező enyhített. Úgy véli, a kedvezőbb adatok az idénymunkáknak, az autóbeszállítói cégek létszámfeltöltésének és a gazdaság lassú beindulásának köszönhetőek.

A nyilvántartott álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya Veszprém megyében a márciusi 14,5 százalékhoz képest 10,9 százalékra csökkent. A régióban, Fejér megyében a legrosszabb a helyzet, ott 11,7 százalékos a ráta.

A Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ pápai kirendeltsége kiemelkedően a legjobb az állásközvetítések terén. Míg a megye egyéb városaiban 30 fő körül mozog a kiközvetítettek száma, addig Pápán havi 120 főt helyeznek el különféle állásokban. Czeiner Zoltán elárulta azt is, mindezt erősítendő létrehoznak egy ún. állásközvetítői csoportot, melynek fokozott feladatai között az állásfeltárás szerepel. Az új csoportot az augusztus elsejétől hatályba lépett egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény új szabályai mentén munkaerő-átcsoportosítással hozzák létre. A kirendeltségvezető hozzátette, a közvetítői munkacsoport januárra már bővített feladatkörrel rendelkezhet. Jövőre ők lesznek a vállalati kapcsolattartók, ők ajánlják ki a támogatásokat és foglalkoznak a kérelmekkel. Czeiner Zoltán bízik abban, hogy a csoport munkájának eredménye már a következő hónapok statisztikájában is megmutatkozik.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!