Borlovagok találkozója és borverseny a Pápai Történelmi Napokon


2010-08-06 20:03:10  | cikk: Babos Petra  | 


A jövő héten, pénteken, augusztus 13-án kezdődik a hagyományos három napos Pápai Történelmi Napok. Már csütörtök este állítják a faházakat a Borfaluban, amely a buszpályaudvarral szembeni parkolóban lesz.
Pénteken reggel 9 órától az Edvy Malom Fogadóban borversenyt rendeznek, melyre 9 bortermelő jelentkezett. A borokat pontozzák a megjelenésük tisztasága, színe, illatuk és zamatuk intenzitása, karaktere, minősége és összbenyomásuk alapján. A zsűri elnöke Kulka Gábor, a minősítő Császár Attila, további tagok: Andrássy László, Lengyel István, Illés Nándor és Somogyi Lajos- tudtuk meg Antal Györgytől, a Veszprém Megyei Kertészek és Kertbarátok Területi Szövetség elnökétől.
Este 18 órától a Református Ótemplomban Borlovagok és nagymesterek találkozója lesz. Az összejövetelen Batos Ernő a szőlészetről és borászatról tart majd előadást.
- Közösen levonulunk Borfaluba, majd 20 órától ünnepélyes megnyitó és borrendi avató várja az érdeklődőket- tette hozzá Farkas Tibor a Pápai Kertbarát Népfőiskola elnöke.





Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!