A szereplők már szorgalmasan gyakorolnak


2010-08-06 19:48:49  | cikk: mo  | 


A szereplők már szorgalmasan gyakorolnak főképe
A Pápai Történelmi Napok szervezői már gőzerővel készülnek a jövő hétvégére. A Jókai Mór Művelődési Központ és a Pápai Huszáregyesület közös szervezésében idén is változatos programok várják az érdeklődőket. Tavaly az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulójára emlékeztek, ez évben pedig a honfoglalás kori Magyarország jelenik meg a közönség előtt. A Várkerti parkoló melletti füves területen, vagyis a – pápaiak számára talán már jól ismert – Bajvívótéren táltos dobosok, sámánok, hun, avar és magyar harcosok lépnek színre, hogy izgalmas jelenetekkel elevenítsék fel és tisztázzák a történelem népvándorlás kori fejezeteit a harcművészettől a kalandozó hadjáratokon át a jurta falu népének mindennapjaiig. A jó hangulatot táltos szertartás, rituális zenei előadások, népzenei együttesek, korhű táncosok biztosítják. Szombat este Keresztes Ildikó is színpadra lép. Vasárnap a pápai hősök napi megemlékezés és koszorúzások után ősi magyar kutya-fajtabemutató valamint délszláv néptáncegyüttes szórakoztatja a látogatókat. A hétvégén a gyermekek sem maradnak programok nélkül. A „Honfoglalás kori vándorparkban” tarsolyt, sámándobot, homlokpántot és zúgattyút készíthetnek, de lesz íjászkodás, turulszarvas kergetés, tűzkarika ugrás és megtanulhatják a rovásírás fortélyait is.
Természetesen a jó hangulathoz hozzátartozik a jó bor is, vagyis ez esetben az ízletes somlai, hiszen „Pápa, a somlói bor városa. Mindezt a borfesztivál biztosítja az érdeklődők számára.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!