Szombaton az újonc ellen javíthat a Lombard


2010-08-06 17:24:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az idei szezon első hazai bajnoki találkozójára kerül sor szombaton 19 órától, a Lombard Pápa a Szolnok ellen mutatkozik be a Perutzban. Véber György fogadkozott a szerdai ankéton, mondván csapata többé nem fog olyan gyalázatos teljesítményt nyújtani, ahogy azt a Ferencváros elleni Ligakupa találkozón és a Debrecen elleni bajnoki nyitányon tette. Vébernek nem lehetett könnyű dolga a héten, hiszen a DVSC ellen nem volt olyan csapatrész, amely dicséretet érdemelt volna, a tréner a hét folyamán több alkalommal is igyekezett rendet tenni a fejekben. Bár a Szolnok 62 év után szerepelhet újra a legmagasabb osztályban (legutóbb az 1947-48-as bajnokságban a 15. helyen végzett és búcsúzott az NB I-től) óriási hiba lenne lebecsülni Vágó Attila csapatát, hiszen több rutinos játékossal érkezik a mester Pápára, ráadásul a Tisza partiak jól igazoltak a nyáron, Vörös Péter és Remili Mohamed is a keretet erősíti. Az előzetesen kiadott kezdőcsapatban több ismerős névvel is találkozhatunk, a Szolnok kapuját Tarczy Pál védi majd, aki szerint elsősorban a kontrákra alapoznak majd: „Nincs rajtunk nagy teher. Sokan lenézik a csapatunkat az alacsony költségvetés miatt, és mert nincsenek egetverő fizetések. Ellenben nagyon jó a csapatmorál, és én ebben látom a jövő eredményeit. A cél a biztos bennmaradás, de ha jól megy a játék, akkor szeretnénk minél előrébb végezni. Az biztos, hogy gyorsabb lesz a játék, mint az NB II-ben. A Lombard játékosainak nagy részét jól ismerem. Véber György biztos támadó szellemben küldi majd pályára a csapatát, akárcsak az előző év folyamán.” Tarczy mellett az az Alex is a kezdőcsapatban kaphat helyet, aki az ősszel még Lombard mezben 3 gólt szerzett, ám a téli szünetben búcsút intett a pápaiaknak.
A Szolnoki MÁV várható összeállítása: Tarczy - Hevesi-Tóth, Hegedűs, Pető, Cornaci - Molnár Z. - Lengyel, Antal, Vörös, Tchami - Alex
A Lombardnál Bali Péter és Zoran Supic biztosan kihagyja a derbit, így a Szűcs – Venczel, Tóth G., Farkas, Rajnay – Quintero, Gyömbér, Heffler – Bárányos, Tóth N., Abwo kezdő tűnik a legvalószínűbbnek. Amennyiben hazai pályán sikerülne begyűjteni a három pontot bizonyos, hogy az elmúlt hetek botlásait hamar megbocsátják a Lombard drukkerei.

A második forduló további párosításai:

augusztus 6. péntek
Kaposvár - Újpest

augusztus 7. szombat
Honvéd - MTK
Haladás - ZTE
KTE - Ferencváros

augusztus 8. vasárnap
Paks - DVSC
Győri ETO - Siófok
Videoton - Vasas

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!