Természet-lesen - Gyurom János fotókiállítása


2009-09-25 11:50:55  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Természet-lesen - Gyurom János fotókiállítása főképe
„A művészet nem a láthatót adja vissza, hanem azt láthatóvá teszi.”
Paul Klee

Gyurom János természetfotós Természet-lesen című fotókiállítása szeptember 24-én, csütörtökön 17 órakor a Pápai Helyőrségi Klub folyosógaláriáján, nyílt meg. A tárlatot Láng Tibor, a Bakony Fotóklub vezetője, fotóművész nyitotta meg az érdeklődők számára.
- Képalkotásainak tárgya az élő világ, abból merít jó szemmel és felkészültséggel - mondta megnyitóbeszédében Láng Tibor. – Számomra képeinek színvilága a természet lenyűgöző panteista ábrázolása jelentik. Töprengő alkat, akit a képi elemek egymáshoz való viszonya, sajátos ritmusa mellett az üzenetek fontossága is foglalkoztat, s meggyőzi a nézőt is azok jelentőségéről. Az itt látható képek a fényképezőgép és a természetfotós hódításai. Titkokat feltáró, máskor elgondolkodtató, megható birtokba vétele földünk, környezetünk gyönyörűségeinek.
- Gondolatokat szeretnék életre kelteni a szemlélőben, hiszen képeimmel partnereket keresek ahhoz, hogy a szépség, a látvány mögött felismerjék a sérülékenységét, az összefogás szükségességét természeti környezetünk megóvása érdekében. Hitvallásom: várakozva figyelni egy madárfüttytől hangos erdőben, figyelni az ébredő természet változó pasztell színeit. Izgalom: megfigyelni éjszaka a madarak viselkedését. Kaland: megcsodálni a Bakony erdői fölött önfeledten köröző madarakat. Szabadság: mindezek megörökítése fotón, ez a természet fotózás - mondta Gyurom János

 
Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!