Jól halad a Bóbita Bölcsőde felújítása


2010-08-03 16:39:08  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Jól halad a Bóbita Bölcsőde felújítása főképe
2010 áprilisában kezdődött a Bóbita Bölcsőde Kapacitásbővítő Fejlesztése című  KDOP-5.2.2/B-2f-2009-0006 projektje. A Bokréta ünnep június 11-én volt. Azóta nagyon sokat haladt előre a fejlesztés, amiről Mészáros Csaba, a Szanyépszer Kft. (kivitelezői munkára kiírt közbeszerzési eljárást a Szanyépszer Kft. nyerte el) építésvezetőjét kérdeztük.
A városban három önkormányzati fenntartású bölcsőde működik, összesen 160 férőhellyel. A Bóbita bölcsőde 1954 óta fogadja a kicsiket, tehát ráfért a fejújítás. 2000. január 1-jétől a szűkös alapterület és a kiszolgáló helyiségek hiánya miatt a férőhelyek számát csökkentették.
– A Bóbita Bölcsődében idáig 3, mostantól pedig 5 csoportszobában gondozzák majd a gyermekeket. Ezek már a XXI. század követelményeinek megfelelnek, hiszen mindegyikhez külön mosdó is tartozik.
 A bölcsőde átalakítása a meleg burkolatok kivételével elkészült. A régi bölcsődei részt elbontották, mindkét irányban bővítették, korszerűbbé vált, megvalósult az akadálymentesítés és az udvar átalakításával nőtt a zöldterület aránya is. Kialakítottak egy sószobát, játékraktárat és iroda helyiségeket, valamint melegítő konyhát és tápszer szobát is- tájékoztatta hírportálunkat Mészáros Csaba.
- A hivatalos átadóünnepségig még apróbb beltéri munkálatok várnak ránk: az udvaron a növényzet kialakítása, az útburkolati munkák befejezése és a kapuk, kerítések pontos elhelyezése. Jelenleg a belső udvarban a terepberendezés zajlik- tette hozzá az építésvezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!