Grőber Attila a szocialisták polgármesterjelöltje


2010-07-30 21:31:30  | cikk: HuHa  | 


Grőber Attila a szocialisták polgármesterjelöltje főképe
Ma délután sajtótájékoztatón jelentette be Gőgös Zoltán, az MSZP helyi szervezetének elnöke, hogy Grőber Attila elnökhelyettest választotta a taggyűlés a párt polgármester jelöltjének. A szerdai taggyűlésen döntöttek a tíz egyéni jelölt személyéről is.
-Grőber Attilát nem kell bemutatni, hiszen a helyi képviselőcsoport vezetője, de általánosságban az mondható el egyéni jelöltjeinkről is, hogy a mostani képviselőtestületben lévő képviselőink – Kövér József kivételével – újra indulnak az őszi önkormányzati választásokon. A kompenzációs listát is úgy állítottuk össze – hagyományaink szerint -, hogy azon az egyéni jelöltek szerepelnek – mondta el az elnök. Grőber Attila a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, megtiszteltetésnek érzi a felkérést, függetlenül attól, hogy az MSZP jelenleg az országban milyen népszerűségnek örvend. A helyi politikus 1998-ban lépett be az MSZP-be – két vesztes választás után-, korábban nem volt tagja egyetlen pártnak sem.
-Akkor egy olyan hajóra szálltam, amelyik nem pozíciókat kínált, hanem feladatokat. Most ezt is egy feladatnak érzem, és valóban hiszek egy modern, baloldali demokráciában. Ha mással nem, a nevemmel, azzal a habitussal, amivel Pápán az elmúlt húsz évben tevékenykedtem, tudok ennek a baloldali demokratikus gondolkodásnak híveket szerezni – mondta. A kampány előkészületeiről annyit mondott, szakmai csoportokat hoznak létre, melyekben párton kívülieket is nagy számban be kívánnak vonni és így próbálnak programot kínálni. A szakmacsoportok között lesz oktatással, közművelődéssel és kultúrával, egészségüggyel, munkahelyteremtéssel és öko-kultúrával foglalkozó csoport. Programjukat a szakmacsoportokkal való konszenzus kialakítása után fogják előterjeszteni. Grőber Attila azt is hozzátette, megítélése szerint ahhoz, hogy valaki hiteles legyen az önkormányzati választáson, a legkevésbé sem kell foglalkozni azzal, hogy politikai ellenfelei az országos politikában mit csinálnak.
-Nem kritikai, hanem cselekvő, aktív kampányra készülünk. Szeretném, ha a baloldali demokrácia iránt elkötelezett emberek nem szégyellnék azt, hogy ők baloldaliak. Azt szeretném, ha erre büszkék lehetnének és ilyen típusú kampányt készítünk elő a következő három hétben.

Képek:

nincsenek képek

Az MSZP Pápa és Környéke Szervezete jelöltjei a 2010. évi önkormányzati választásokra
Polgármesterjelölt:
Grőber Attila
Egyéni jelöltek:
1. sz. választókerület Kerecsényi Zoltán
2. sz. választókerület Nedvesi Imre
3. sz. választókerület Grőber Attila
4. sz. választókerület Sirman Ferenc
5. sz. választókerület Kelemen Ferenc
6. sz. választókerület Kovács József
7. sz. választókerület Tulok András
8. sz. választókerület Szirbek Rita
9. sz. választókerület Pingiczer Sándor
10. sz. választókerület Gőgös Zoltán
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!