Zöld utat kapott a Várkertfürdő fejlesztési terve


2010-07-27 17:31:29  | cikk: HuHa  | 


Zöld utat kapott a Várkertfürdő fejlesztési terve főképe
Második körben is támogatta a bíráló bizottság a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. A pápai egészség- és fürdőturizmus továbbfejlesztése című pályázatát. A cég 2008-ban nyújtotta be fejlesztési terveit az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszer keretében A KDOP 2.1.1/B-2f Régió arculatát meghatározni képes turisztikai vonzerők pályázatára. Az első bírálati szakasz pozitív döntése már múlt nyáron megszületett, a második körös támogató döntést pedig július elején hozta meg a bíráló testület. Ezzel zöld utat kapott a több mint egy milliárd forintos beruházás. Kovács Antaltól, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. elnök-vezérigazgatójától megtudtuk, a fejlesztés keretében jelentősen növekszik a komplexum vízfelülete: a jelenlegi kétezer négyzetmétereses vízfelület ezerötszáz négyzetméterrel bővül.
-Ez három új kültéri medencét jelent: megvalósítjuk a pápaiak régi álmát és építünk egy 50 m hosszú, ezer m2-es strandmedencét, mely versenyúszásra is alkalmas és többféle élményelemet tartalmaz - köztük öt méteres ugrótornyot. Emellett elkészül a nagy tappancs medence. A meglévő kicsi tappancs az apróságok kedvence – az új pedig a 6-11 éves korosztály szórakozását fogja biztosítani. Alakját tekintve megegyezik a kicsivel, vízmélysége azonban nagyobb lesz. A harmadik új medence csúszdamedence lesz, mely az egyedülálló - 18 méter magas - csúszdakomplexumhoz tartozik majd – ismertette a terveket a vezérigazgató. A projekt másik lényeges eleme a gyógyászati szolgáltatások jelentős bővülését eredményezi. A beruházás megvalósulásával ezerötszáz négyzetmétereses, kétszintes, új gyógyászati központot építenek.
-A gyógyászat új épülete a termálfürdő épületéhez kapcsolódik, az ezerötszáz négyzetméter alapterület pedig azt jelenti, hogy a jelenlegi gyógyászatnál ötször nagyobb területen végezzük majd ezt a szolgáltatást. Ez minőségi és mennyiségi előrelépést is jelent a reumatológiai, mozgásszervi és rehabilitációs gyógyszolgáltatásokban. A gyógyászati központban két medencét is kialakítunk, így - a megyében egyedülállóan - gyógyvizes medencében tudjuk biztosítani a gyógytornát és külön súlyfürdő medence segíti majd betegek gyógyulását. Mindemellett az épületben helyet kap egy nagy tornaterem és bővülnek a fizioterápiás és elektroterápiás kezelések lehetőségei is –mondta el Kovács Antal. Az új gyógyászati központ kapacitásbővítést is jelent a fürdő számára, lényegesen több pácienst tudnak majd fogadni és csökken a várakozási idő.
A projekt tehát óriási előrelépést jelent a komplexum számára: a vízfelület csaknem megduplázódik, a meglévő tízezer négyzetméter épített felület ezerötszáz négyzetméterrel nő és a beruházás huszonöt új munkahelyet teremt a fürdőben.
-A megyében már most is a Várkertfürdő a legjelentősebb fürdő és ez még inkább így lesz a fejlesztés után – fogalmazott a vezérigazgató. A tervek szerint ez év őszén megkezdődnek a külső medencék építési munkálatai és a 2011-es strandszezonban már birtokba vehetik a vendégek az új medencéket. A gyógyászati központ építése a tervek szerint tizennégy hónapot vesz igénybe, így 2011 végére a teljes fejlesztés elkészül a Várkertfürdőben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!