Támogassuk a Mosolygó Kórház Alapítványt!


2009-09-24 14:13:51  | cikk:  | 


Dr. Albert Royaards, a Mosolygó Kórház Alapítvány Kuratóriumi Elnöke látogat el Pápára szeptember 25-én, hogy a magyar kórházakban ápolt beteg gyermekeken segítsen, azáltal, hogy támogatást gyűjt a városoktól.
A Mosolygó Kórház Alapítvány alapító okiratának elfogadására és az Alapítvány közhasznúként való bírósági nyilvántartásba vételére 2004. októberében került sor. 2005. decemberében pedig kiemelten közhasznú besorolást kapott.
A Mosolygó Kórház Alapítvány alapítója Csáky Bornemisza Éva grófnő, kuratóriumának elnöke pedig dr. Albert Royaards jogász Hollandiából.
A kuratórium négy tagja közül ketten jogászok, egy tag egy multinacionális cég területi képviselője, továbbá egy tag kórházigazgató gyermekorvos.
Céljaik a következőek: kórházban ápolt gyermekek hangulatát, közérzetét javítani azáltal, hogy élő interaktív előadásokat (zene, mese, bűvészet, bábozás, kézműves foglalkozások) szerveznek és szponzorálnak gyermekkórházakban vagy általános kórházak gyermekosztályain. A muzsika gyógyító ereje és hangulatjavító hatása régóta ismert világszerte. A Mosolygó Kórház Alapítvány szponzorálása teszi lehetővé, hogy hivatásos zenészek (akik ezért szokásos díjuknál jóval kevesebbet kérnek) és elhivatott amatőrök látogassák a programban részt vevő kórházakat Magyarország különböző részein.  A zenészek szépséget, reményt, vigasztalást visznek a kis betegeknek, családjaiknak és a kórház személyzetének is, gyakran közvetlenül a betegágyak mellett zenélve.
Adományokat gyűjtenek olyan orvosi felszerelések beszerzéséhez, amelyeket a gyermekkórházak nem engedhetnek meg maguknak, pl. gyerekméretű életmentő felszereléseket. Olyan kezelések finanszírozásában is részt veszünk, amelyekre a magyar kórházaknak nincs elegendő forrásuk.
Annak érdekében, hogy bővíteni és fenntartani tudják tevékenységüket, létrehozták a „Mosoly Lovagok Rendjét”, amely  a Mosolygó Kórházak Alapítvány személyes tagságát jelenti.
Művészeik már 14 kórházban látogatják rendszeresen a beteg gyermekeket (7 budapesti és 7 megyei kórházban). Ebben az évben azt tervezzük, minden megyei kórházba sikerül eljuttatnunk zenészeket, bűvészeket, bábosokat, mesélőket és más művészeket. Eddig négy kórháznak adtunk orvosi műszereket.
- Hat gyermek édesapja vagyok, így elég jól tudom, mire van szüksége a gyerekeknek, amikor betegek. - mondta dr. Albert Royaards. - 2001-ben 2000 km-t gyalogoltam Magyarországról Hollandiába, hogy adományt gyűjtsek a magyar kórházi gyermekprogramok folyamatos finanszírozására. 2004-ben 6000 km-t kerékpároztam „keresztbe-kasul” Magyarországon, személyesen meglátogatva számtalan település polgármestereit és vezető személyiségeit. A Fiat Auto Groupnak köszönhetően egy Fiat Bravo típusú személygépkocsit bocsátottak rendelkezésemre.
- Veszprém megyében öt hétig tartózkodik, minden nap körülbelül tíz polgármesterhez látogat el, Pápára Bakonyjákó, Adásztevel, Nagytevel, Homokbödöge, Béb és Bakonykoppány érintése után érkezik - mondta Kada Anikó, a Mosolygó Kórház Alapítvány munkatársa.


Babos Petra


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!