Istent dicsérve, vidáman


2010-07-25 20:20:58  | cikk: mo  | 


Istent dicsérve, vidáman főképe
Eddig szokatlan hangzásvilág, vidámság, egyszóval emelkedett hangulat költözött a Szent Anna templomba ma este. Két olasz kapucinus szerzetes, a kávé és a tej keverékének, a cappuccinonak is nevet adó sötétbarna csuhában és közel 20 fiatal hívogatóan élénk narancssárga, türkiz, bordó színű ruhákban énekelve, táncolva vonult be a templomba, nem sokkal este 19 óra után. Zenéjükben az afrikai stílus a gospellel keveredik. És amit hirdet: Isten szeretete.

A Szent Anna búcsú zárórendezvénye szokás szerint egy hangverseny volt. Ezúttal a móri Forró Cappuccino együttes érkezett Pápára. A rendkívül jókedvű formációt Faccioli Marcó és Marzolla Stefanó, a két Olaszországból származó kapucinus szerzetes hozta létre. Hozzájuk csatlakoztak a móri fiatalok, együttesükből így alakult meg e különleges hangzásvilágot tükröző, Istent dicsérő csapat, melynek tagjai gitárral, dobbal, fuvolával, sok-sok tánccal és természetesen énekkel hirdetik az evangéliumot. Marcó atya úgy fogalmazott, együttesük küldetést teljesít. A szereteten kívül a zene az a nyelv, melyet mindenki megért. Ők nem tettek mást, mint ötvözték a zenét nagyon sok szeretettel, melynek ez lett a végeredménye.

A Forró Cappuccino számos egyházi rendezvényen fellép. Magyarország számos településén jártak már, hogy így hirdessék: Isten szeret és megbocsát. Istent szeretni pedig öröm.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!