Magas szakmai elismerésben részesült


2010-07-23 16:18:25  | cikk: mo  | 


Magas szakmai elismerésben részesült  főképe
Rendszerint július második hétvégéjén rendezik meg az ország hét városában a Vasutasnapot. A kétnapos rendezvény mindig rangjához méltó eseménnyel kezdődik, ekkor adják át a legkiválóbb dolgozóknak járó kitüntetéseket és elismeréseket. Idén, a 60. Vasutasnapon, Budapesten 30 vasúti dolgozó vehette át a legmagasabb szakmai kitüntetést, köztük a pápai állomásfőnök, Bálint Sándor is. A pápai állomásvezetőt 39 éves szakmai munkája elismeréseként a Vasút Szolgálatáért Érdemérem Arany fokozatával tüntették ki.
Bálint Sándortól megtudtuk, a miniszteri szintű elismerést már jó néhány cím megelőzte. A pápai állomásfőnök volt már a Szakma Ifjú Mestere, majd 2000-ben Budapesti Szakigazgatói Dicséretben részesült, ezt követte 2001-ben és 2002-ben a Vezérigazgatói Dicséret. Bálint Sándor elárulta azt is, a szakma már gyerekkorában „kísértette”, hiszen 7 éves koráig vasúti őrházban élt szüleivel. Később már célirányosan végezte Szegeden a Vasútforgalmi Technikumot, majd a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán üzemmérnöki képesítést szerzett. Forgalmi szolgálatos volt Gecsegyarmaton, Mezőlakon és Győrszemerén, majd Celldömölkre került, ahol több évig vezető beosztásban tevékenykedett. 1991. január elsejétől dolgozik a pápai állomáson.
Bálint Sándor úgy fogalmazott, személy szerint nagyon büszke arra, hogy a közel húsz év alatt történt ellenőrzések alkalmával mindig kiemelkedő megítélést kapott az állomás és a kollektíva. Kérdésünkre elmondta, legszívesebben a 2001-es felújításra emlékszik vissza, példamutató volt a vasút és a városvezetés együttműködése, melynek keretében egy közel 1 milliárd forint értékű beruházás valósult meg. 
A  vasúti dolgozók felelőssége hatalmas. Az utasok biztonsága a legfőbb szempont. Egy állomásfőnöknek pedig minderre szívvel-lélekkel, becsülettel ügyelnie kell. S készenlétben állni, ha bármilyen rendkívüli esemény adódik. A szakma szépségei azonban kárpótolják az embert. Így gondolja ezt Bálint Sándor is, aki nemcsak hogy a honvédségnél is vasútépítő katonaként szolgált, de hobbiját is a mozdonyok szeretete teszi ki, hiszen szabadidejében vasútmodellezéssel foglalkozik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!