Tájékoztató kiadványt terjeszt a trükkös tolvajok elleni védekezéshez a rendőrkapitányság


2010-07-23 08:59:53  | cikk: Huha  | 


Új kezdeményezéssel lépett fel a Pápai Rendőrkapitányság a trükkös tolvajok ellen Pápán. Az idősek sérelmére elkövetett tolvajlások száma az elmúlt időszakban megnövekedett, s míg a vidéki kistelepülésekről kiszorultak a tolvajok – az eredményes megelőzési tevékenység és a falvakban élők egymásra figyelésének hatására – a városban szinte szabadon garázdálkodnak. A pápai rendőrkapitányság ezért – 3 évvel a bűnmegelőzési DVD kiadása után – most a pápai idősek felé fordult, hogy óvatosságra intse őket az otthonukban felbukkanó idegenekkel szemben, s egyúttal a családtagok, szomszédok figyelmét is felhívja a veszélyre. A szórólap - mellyel Kozmáné Pőcze Zsuzsanna rendőrzászlós személyesen keresi fel az időseket – rávilágít arra, hogy a nyugdíjasok miért váltak a tolvajok célpontjává, ismerteti az elmúlt időszakban elkövetett bűncselekményeket és hasznos, betartandó tanácsokkal szolgál az időseknek és hozzátartozóiknak arról, miként lehet megelőzni az ilyen jellegű tolvajlásokat. A rendőrzászlós a megelőzési kiadvány átadása mellett elbeszélget a potenciális áldozatokkal, ezzel is erősítve az információ átadást. Orsós Károly rendőr százados, a pápai kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója úgy fogalmazott, bár az idősek elméletben tudják a legfontosabb szabályokat az idegenekkel szemben szükséges óvatosságról, éles helyzetben – amikor becsenget hozzájuk valaki – nem tudnak mit kezdeni a szituációval és könnyedén csalók, tolvajok áldozatává válnak. A szórólap és mellékletének terjesztésével a rendőrség célja az, hogy minél tudatosabban viselkedjenek az öregek egy esetleges veszélyhelyzet esetén.
A témáról bővebben olvashatnak Orsós Károly rendőr századossal készült interjúban, Beszélgetések című rovatunkban.
A megelőzési kiadvány és melléklete.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!