Fürkész tábor


2010-07-20 13:55:16  | cikk: Tóth Tamara  | 


Július 5. és 11. között a környezeti nevelési programok, vetélkedők, rajz-és plakátversenyek díjazottjai, 23 általános iskoláskorú tanuló vett részt táborozáson a Szarvasház Turistaház és Oktatóközpontban Döbröntén. A 7 nap 6 éjszakából álló tábor ideje alatt mintegy 42 foglalkozás valósult meg a Bakonyalja Baráti Egyesület jóvoltából, tudtuk meg Soós Andrásnétól, a tábor vezetőjétől. A cél a Bakonyalja természeti szépségeinek megismertetése és megszerettetése a gyermekekkel játékos módon.
Az iskolai oktatás kiegészítéseként tapasztalati úton, közös élményszerzés útján gazdagították ismereteiket a tanulók a döbröntei táborban. A terepi foglalkozások, az ismeretterjesztő tanulási alkalmak témái: a növény- és állatismeret, hazai és helyi védett területek, madártan, gyógynövények és hatásaik, hulladékhasznosítás, vízminőség, ökogazdálkodás, életközösségek, a természet a művészetekben, csillagfejtés, babonák. A programokat kézműves foglalkozások, madárgyűrűzési bemutató, mesterség-bemutatók színesítették, és a gyermekek meglátogattak egy öko-gazdálkodást is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!