Tehetségkutató táborok


2010-07-20 13:51:22  | cikk: Tóth Tamara  | 


A Jókai Mór Művelődési Központ Tudás-Szín-Tér projektjének záró programján egy hetes képzőművészeti tehetséggondozó táborozáson vett részt július 5. és 11. között az a 23 hátrányos helyzetű cigány gyermek a csopaki ifjúsági táborban, akik részt vettek Az én világom szakkör munkájában. A program során a kézműves foglalkozásokat vezető Tirnován Kata és Tamás, valamint Holdosiné Bánhegyi Ildikó kísérte a pápai és pápateszéri gyermekeket.

- Nagyon sikeres, jó hangulatú tábor volt. Délelőttönként kézműves és népismereti foglalkozások voltak, délután rengeteg játék és természetesen fürdés a Balatonban volt a program. Nagyon jól érezték magukat - mondta el kérdésünkre Holdosiné Bánhegyi Ildikó.

A héten a Cigány néptánc szakkör munkájában résztvevő fiatalok vannak Csopakon az ifjúsági üdülőben néptánc táboron. A tábort Müller Zoltán vezeti.

A táborok célja egyrészt a kompetenciafejlesztés, tehetséggondozás az adott területen: képzőművészet, néptánc. Másrészt olyan tudásanyag átadása a résztvevők részére, amellyel bővülnek ismereteik múltjukról, történelmükről, erősödik identitásuk, erősítjük a közös gyökereken alapuló közösség érzését.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!