Edelényből érkeztek táborozni


2010-07-19 21:18:44  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Edelényből érkeztek táborozni  főképe
Pápán és környékén élő vállalkozók támogatásából egy hetes táborozásra érkezett 32 gyermek-10 lány és 22 fiú- és három felnőtt kísérőjük az árvíz sújtotta Edelényből ma a Döbröntei Szarvasház Vendégház és Oktatóközpontba. A gyerekeket Eigner István személyszállító vállalkozó hozta ingyen, így támogatva a tábort. Eigner István elmondta, jó érzés segíteni, hiszen borzalmas látni, mikor percek alatt viszi el a víz a házakat, s benne az emberek egész életén keresztül szerzett javai elvesznek. Úgy véli, érezhető, hogy az egész ország megmozdult, hogy segítsen.
– Megrázó volt látni az elmosott házakat, utakat, vasúti töltéseket, nyúltöltéseket, gallyak, ágak mindenütt. Nagyon sok még a tennivaló, de bízom benne, hogy az ország és a kormány közös segítséggel biztos fedelet tud majd az embereknek biztosítani.
Egy hetet töltenek itt a fiatalok melyre a tábor szervezői változatos programokkal készültek, megismerkednek a Bakonyalja természeti szépségeivel és természetesen megtekintik Pápa turisztikai látnivalóit is. A döbröntei Szarvasház a szálláshelyet biztosítja a kikapcsolódásra nagyon is rászoruló gyerekeknek- tudtuk meg Soós Andrásnétól, a Bakonyalja Baráti Egyesület elnökétől, a tábor főszervezőjétől.
Edelény Borsod-Abaúj megyében helyezkedik el, a Bódva folyó hirtelen kiszélesedő völgyében, Miskolctól 25 kilométerre. A táborozó gyerekek nagy része olyan helyen lakik, ahol a házakat szinte teljes mértékig elöntötte a víz, s ez őket talán jobban megviselte, mint a szülőket. Nagyon örültek a fiatalok, hogy jöhettek, hiszen nem jártak még sohasem ezen a környéken. A tábor a szülőknek is nagy segítséget jelent, nyugodtan tudják végezni a munkákat- mondta Burinda Imréné Zsóka kísérő szülő.
Edelényben már elkezdődtek az építkezések. Több mint tíz ház összedőlt, azok bontása folyamatban van. A folyó területén egyelőre a nyúlgátakat nem bontják le, mivel az előrejelzések szerint újabb esőzések várhatók. Az utak, hidak felújítása még nem kezdődött el, mert fontosabb, hogy a házakat tegyék lakhatóvá.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!