Családi délután a Szent Benedek Plébánián


2010-07-18 21:19:22  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Családi délután a Szent Benedek Plébánián főképe
Családi délutánt, búcsút tartottak ma délután a tókerti Szent Benedek Plébánián.
-Két évvel ezelőtt, a plébánia alapításának 50 éves évfordulójára szerveztük az első ilyen búcsút. Mai napon templomunk védőszentjét, Szent Benedeket ünnepeljük. Ilyenkor tartunk egy szentmisét, majd közös szabadtéri játékokra várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt- tudtuk meg Steier Csaba szervezőtől.
Az udvaron bográcsozás, míg a hittanteremben kézműves játszóház szórakoztatta a gyerekeket, ahol képkeretet és különböző díszeket készíthettek.
Nursiai Szent Benedek 480 táján született a középitáliai, umbriai Nursiában, meghalt 547. március 21-én, (más forrás szerint 543-ban). Azóta követői, a bencések Európát megtérítették, műveltségre tanították, ma is a társadalom legkiválóbb tagjait nevelik. A 8. századtól július 11-én emlékeznek meg róla. VI. Pál pápa 1964. október 24-én Európa fővédőszentjévé nyilvánította - tette hozzá a szervező.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!