Pápai ötödik hely az országos lovasversenyen


2010-07-18 19:31:29  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: mo  | 


Pápai ötödik hely az országos lovasversenyen főképe
Péntektől vasárnapig az ország legjobb ifjúsági és junior versenyzői küzdöttek a pápai Lovasiskolában az országos military bajnokságon. A pénteki díjlovaglás egy előre kijelölt díjlovagló négyszögben zajlott, ahol a lovasok – bírók előtt – megadott programot hajtottak végre. A bírók pontozták a mozgás harmóniáját, lendületességét, a díjlovagló feladatok pontos végrehajtását, valamint a ló és lovasa közötti összhangot. A terepverseny Attyapusztán egy előre kiépített tereppályán folyt, ahol lónak és lovasának természetes akadályokat (pl. árkok, farönkök, sövények, mélybeugrók, vizes akadály, kőfalak) kellett leküzdeniük. Az adott pályaszakaszt meghatározott időn belül kellett teljesíteni, minél kevesebb hibaponttal. A verseny mai, utolsó napján a lovasoknak 12 darab, színes akadályokból felépített ugrópályát kellett teljesíteniük meghatározott időn belül. Kocsis László, a verseny rendezője elégedetten foglalta össze a hétvégét, hiszen a 17. pápai országos bajnokságra 53 lovas nevezett.
- A díjlovaglásban a megszokott szinteket hozták a lovasok, a terepversenyben jó lovaglásokat láthattak a nézők, jó eredmények születtek. A kezdő lovaknál voltak problémák, főleg a vizes akadálynál, ami annak tudható be, hogy idén sajnos kevés volt az olyan felhozó verseny, ahol a lovak tudtak volna fejlődni, tapasztalatot szerezni. A díjugratóknál – főleg a kis kategóriában - is sok pontatlanság volt, holott a pálya nem volt túl nehéz, de összességében panaszra nem lehet okunk, hiszen a hazai színekben versenyző Nagy Zsuzsanna kezdő ló kategóriában az igen értékes ötödik helyen végzett.
- Teljes mértékben nem vagyok elégedett – kezdte az értékelést Nagy Zsuzsanna. Két fiatal lovat lovagoltam, tudni kell róluk, hogy egyelőre eléggé rutintalanok ebben a szakágban, de biztos vagyok benne, hogy idővel jobb eredményekre lesznek képesek. Erős mezőny gyűlt össze erre a hétvégére, bíztató a fiatalok fejlődése, remélem nemzetközi szinten is helyt fognak állni.
A szezon szeptember 26-án, Döbröntén zárul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!