Hajnalig tartott a falunapi vigalom


2010-07-18 06:50:20  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Hajnalig tartott a falunapi vigalom főképe
A kéttornyúlaki és a borsosgyőri településrész falunapi mulatsága után most Pápa-Tapolcafőre költözött a vigalom. A „mesterszakácsok” már kora reggel hozzáfogtak a tűzcsiholáshoz, s később már 7 kondérban rotyogott a szarvas-, vaddisznó- és disznópörkölt. Az alapanyagokat Pápa Város Önkormányzata és a helyi vadászok biztosították.

Idén már a 11. falunapot tartották Tapolcafőn. Jól megszokott ritmusban folytak a programok, a sport kedvelőinek örömére most is előkerültek a focilabdák. A délelőtt folyamán 11-es rúgó verseny és Öregfiúk mérkőzés zajlott a falu sportpályáján. Ez utóbbira hivatalosak voltak a tapolcafői óvodát támogató Nehéz Légiszállító Ezred katonái is, de ők sajnos nem érkeztek meg a rendezvényre.
Természetesen a gyerekek sem maradtak programok nélkül. Kedvükre kerékpáros ügyességi versenyek, gyümölcsevő verseny, aszfaltrajz verseny, labdajátékok és egyéb ügyességi, csapatjátékok zajlottak a sportpályán.
A Jókai Mór Művelődési Központ idén is sokat segített a lebonyolításban. Emellett pedig elhozta Crazy Dance tánccsoportját, de felléptek a Tapolcafői Forrás népdalkör tagjai is, így a zene, az éneklés és a tánc folyamatosan biztosítva volt az érdeklődők számára.

Újdonság volt a tapolcafői falunapok történetében, hogy idén helytörténeti totóra invitálták a falu apraja-nagyját. Mit jelent a Tapolca név? Hány malom volt a településen? Mikor volt a Pápa-Tapolcafő kerékpárút átadása? – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre várta a választ Somogyi Zoltán, a totó összeállítója. Ahogy mondta, a totó ötletét a napokban felállított falutábla adta, amely – ezentúl – Tapolcafő derekán, a kocsma előtt hirdeti a település nevezetességeit és rövid történetét. A totó eredményhirdetéséig 40 db „feladatlapot” vásároltak a vállalkozó szellemű helyiek. A befolyt összeget a falu kulturális életének gyarapítására fordítják.

A délután második felében dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő köszöntötte a tapolcafőieket, majd Zsegraics Gyulával, a városrész önkormányzati képviselőjével közösen adták át a versenyek győzteseinek és az aranylábú focistáknak járó jutalmakat.

Zsegraics Gyula kérdésünkre elmondta, a falunapok mindig összekovácsolják az itt lakókat, idén is sokan kivették a részüket a szervezésből. A falu ezért is tud folyton megújulni. Az elmúlt egy évben számos fejlesztésnek lehettünk szemtanúi Tapolcafőn. Nemrég avatták fel az felújított ravatalozót valamint új játszótere és kerékpárútja is van a falunak. Zsegraics Gyula hozzátette, a tervek szerint a bicikliút második üteme még ebben az évben elkészül.  

A falunap tombolasorsolással és hajnalig tartó bállal zárult. A tombola főnyereménye egy malac volt, melyet Bódai László ajánlott fel a szerencsés nyertesnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!