Brummadzag és jubileum - kiállítások a Várkastélyban


2010-07-17 22:10:13  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Brummadzag és jubileum - kiállítások a Várkastélyban főképe
Füstölő illata lengi be a Várkastély termeit ma és holnap a Pegazus Parádé két napján. Nem csoda, hiszen a gyerekek jól tudják, ez is a Pegazus Színház egyik jól megszokott ismertetőjegye. Na és hol „füstölögjenek”, ha nem a jubileumi báb-, dokumentum-és díszletkiállításon, valamint a Brummadzag nevet viselő mackókiállításon, hiszen e két tárlat célja pont a színház bemutatása, az eltelt öt év felelevenítése.

A Várkastély egyik termében a legkülönfélébb formájú és méretű mackók ülnek az asztalokon, hol kék, hol piros szalaggal nyakukban, egyszer zöld kockás ruhácskában, máskor pedig meleg, téli pulóverben, prémes sapkában. A látvány elragadó. A közel 500 féle mackót Sarkadi Nagy László, a Pegazus Színház igazgatója gyűjtötte, hosszú évek óta. A színház épületében, februárban már bemutatták a látványos tárlatot, akkor 1200 gyermek és felnőtt csodálta meg a plüssállatokat. Az év eleji kiállítás sikere kapcsán döntöttek úgy, megismétlik a programot.

A báb-és díszletkiállítás a Pegazus Színház 5 esztendejét öleli fel. A látogatók testközelből vizsgálhatják meg az öt év előadásainak eszközvilágát, a sokszor életnagyságú bábokat, a vidám hangulatú, egyedi díszleteket. A kellékek mellett fotósorozatok is várják a kíváncsiskodókat, hiszen mind a gyermek, mind a felnőtt előadások fotókon is megjelennek.

Egy kis színháztörténet:
Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt öt évvel ezelőtt alapították a Pegazus Színházat. Miután 13 évig vezették a veszprémi Kabóca Bábszínházat, volt tapasztalatuk a gyermekelőadások terén. Az öt év alatt számos előadást állítottak színpadra, céljaik csak annyiba változtak, hogy ma már a felnőtt látogatókat is meg kívánják szólítani. A gyermekelőadások mellett több felnőtt darabot is műsorukra tűztek. Ma már 89 település 10000 gyermekbérletese 27 Veszprém megyei játszóhelyen láthatja a repertoár legfrissebb darabjait. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!