Tűzkerék a Pegazus Parádén


2010-07-17 12:06:53  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Tűzkerék a Pegazus Parádén főképe
Tegnap este 21 órától a Várkertben a Hyperion tűzzsonglőrei várták az érdeklődőket egy nem minden napi, látványos bemutatóra. A tűzzsonglőrök Veszprém megye egyetlen - és az országban is igen ritka - tüzes eszközökkel játszó zsonglőrei.
- Harmadik alkalommal jöttünk el erre a fesztiválra. A csapatunk 11 fős, csakis zsonglőrködéssel foglalkozunk, nappali és éjszakai (tüzes) formában. A tűzzsonglőrködés a legveszélyesebb szolgáltatásunk, melynek minden egyes elemével a saját testi épségünket kockáztatjuk mások szórakoztatása érdekében. A mai tüzes éjszakán 4  tűzzsonglőrünk lép színre. A zenés koreográfia 15-30 perces, szerepel benne tüzes hosszúbot, ördögbot, tüzes buzogány, tüzes legyező, valamint tűzfújás is - mondta el a csapat egyik tagja, Ferenczi Zsolt.
Fél 10-től Huhugó címmel éjszakai ügyességi- és bátorságpróbára várta a Pegazus Színház a kicsiket és nagyokat, melyen 5 feladatot kellett a sötétben megcsinálni, többek között világító szentjános bogarakat „lehorgászni” a fákról.
A programok ma délelőtt és még vasárnap is folytatódnak a Várkert és a Várkastély területén.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!