Javaslatokat tettek a devizahitelesek megsegítésére


2010-07-15 17:51:46  | cikk: mo  | 


A devizahitelesek megsegítésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót ma délután Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének elnöke a Kossuth szobornál. A helyi szervezet elnöke bevezetőjében elsősorban elnézést kért a Fidesz aktivistáitól és szimpatizánsaitól egy a legutóbbi sajtótájékoztatón tett kijelentéséért, mivel – ahogy fogalmazott – egy mondattal, bár nem szándékosan, mégis megbántotta őket.

A devizahitelesek helyzetével kapcsolatban Orbán egy Jobbik szimpatizáns levelére hivatkozott, amelyben az illető a párt segítségét kérve arról ír, hogy ingatlanjának törlesztőrészlete már olyan magasra rúg, hogy lassan a kilakoltatás tényével kell szembesülnie.
A Jobbik helyi elnöke úgy fogalmazott, jelen állapot azt mutatja, gőzerővel folynak a kilakoltatások és a bajba jutott emberek ingóságainak árverezése, ellentétben a kormánypárt választási kampányának szlogenjével, Orbán idézte: „megvédjük a devizahiteleseket, leállítjuk a kilakoltatásokat”.
Bár a kormány ez ügyben tett lépéseket a Parlamentben, Orbán szerint a folyamatban lévő ügyek nem terjednek ki ezekre a kérdésekre.
A Jobbik a helyi országgyűlési képviselőkön keresztül javasolja, hogy a Parlament a rendkívüli ülésszak ideje alatt hozzon határozatot a kilakoltatási eljárások, végrehajtások tilalmáról. Alkosson határozatot arról, hogy azoknál a családoknál, ahol az egy főre jutó nettó jövedelem nem éri el a 30.000 forintot, ott se ingó, se ingatlan vagyont lefoglalni, elárverezni ne lehessen. Orbán hangsúlyozta azt is, hogy feltétlenül felül kell vizsgálni, az elmúlt nyolc év alatt hogyan jutottunk ebbe a helyzetbe. A helyi elnök úgy fogalmazott, álljon fel egy vizsgálóbizottság annak kielemzésére, hogy a 2002-ben elindított lakástámogatási rendszernek volt-e jogalapja, volt- e létjogosultsága. Vizsgálat tárgyát kell hogy képezze továbbá az is, – folytatta Orbán – hogy az előző kormányok miniszterelnökei kijelentései milyen kárt okoztak a devizában eladósodott állampolgárok számára.

Orbán Imre elmondta, amennyiben július 22-ig javaslataik nyomán nem történik pozitív elmozdulás a banki hitelkárosultak ügyében, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete vasárnaponként félpályás útlezárásokat hirdet a megye idegenforgalmi szempontból jelentős területeire, közlekedési útjaira – felhívva egyebek mellett a külföldiek figyelmét is a magyarok kilátástalan helyzetére.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!