Idén is lesz lovastusaverseny


2010-07-14 10:03:10  | cikk: mo  | 


Idén is lesz lovastusaverseny főképe
Mától egyre gyakrabban láthatunk lószállító utánfutókat és kamionokat a városban, hiszen a július 16-án, pénteken kezdődő Országos Military Lovasversenyre már folyamatosan érkeznek a résztvevők. Az országos bajnokságot 17. éve rendszeresen megrendezi a Pápai Lovas Club. Idén a pápai megmérettetés a junior és az ifjúsági kategória döntője is egyben.

A látványos, három részből álló lovasverseny július 16-án, a Lovasiskolában a díjlovaglással kezdődik, melynek keretében a lovasok – bírók előtt – megadott programot hajtanak végre egy előre kijelölt, ún. díjlovaglónégyszögben. A bírók pontozzák a mozgás harmóniáját, lendületességét, a díjlovagló feladatok pontos végrehajtását, valamint a ló és lovasa közötti összhangot.

A második versenynap (július 17.) – amely talán a leglátványosabb és legizgalmasabb egyben – a pápakovácsi-attyapusztai tereppályán zajlik. Ebben a versenyszámban lónak és lovasának természetes akadályokat kell leküzdeniük: pl. árkok, farönkök, sövények, mélybeugrók, vizes akadály, kőfalak. Az adott pályaszakaszt meghatározott időn belül kell teljesíteni, minél kevesebb hibaponttal. A tereppálya hibátlan végrehajtásához elengedhetetlen a lovak jó állóképessége, kondíciója, ugróképessége, kitartása és nem utolsó sorban bátorsága.

Vasárnap, a verseny utolsó napján (július 18.) ismét a Lovasiskolában zajlik a megmérettetés. A díjugratásban a lovasoknak 12 db, színes akadályokból felépített ugrópályát kell teljesíteniük meghatározott időn belül.
A lovasok a három nap alatt hibapontokat gyűjtenek. A vasárnap esedékes ünnepélyes díjkiosztón az a lovas nyeri a versenyt, akinek – a három nap után – a legkevesebb hibapontja van. A lovastusa versenyre az ország minden pontjáról érkeznek részvevők, közel százan.

Az izgalmas programra minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!