Fatimai körmenet a Szent Anna Plébánián


2010-07-14 06:27:28  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Fatimai körmenet a Szent Anna Plébánián főképe
Tegnap, július 13-án, a fatimai jelenések egyik napján hívek sokassága vett részt azon a szentmisén és körmeneten, melyet a Szent Anna Plébánián tartottak este 6 órától.
A fátimai jelenések – számszerűen hat – 1917-ben történtek a portugáliai Fátima kisváros közelében. A római katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint a Szűzanya valóban megjelent a három pásztorgyereknek. A július 13-i jelenés során a Szűzanya három titkot tárt fel a gyerekeknek. Az első fatimai titok a pokol látomása, a második titok az az állítás, hogy az 1. világháború végéhez közeledik, de ha nem hagyják abba Isten megbántását, egy még szörnyűbb háború (2. világháború) eljövetelét jósolja meg. A harmadik pedig az 1917. július 13-án, a fatimai Béke-völgyben kinyilatkoztatott titok harmadik része: magasabban láttunk egy angyalt, bal kezében lángpallossal; szikrázva lángokat bocsátott ki magából, mintha föl akarná gyújtani a világot; de a lángok kialudtak, amikor találkoztak a Miasszonyunk felénk nyújtott jobbjából áradó sugárzással. Az Angyal jobb kezével a Földre mutatva hangos szóval mondta: Bűnbánat, bűnbánat, bűnbánat. Ezért a mai alkalommal a megbocsájtás, megbékélést tesszük a középpontba - tudtuk meg Salgó Ferenc kanonok plébánostól.
A szentmisét körmenet zárta, amikor is a Fatimai Szűz szobrát vitték körbe a plébániai körül, s közben énekelték: „Egy felhőtlen délben, ott Fatima mellett, a nyáj legelt, őrizte három kis gyermek Ave, Ave… Maria.
A legközelebbi fatimai imanap augusztus 13-án lesz a templomban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!