Sikeres volt az idei drámatábor


2010-07-12 18:46:52  | cikk: Babos Petra  | fotó: Tegyi Tibor  | 


Sikeres volt az idei drámatábor főképe
Városunkban már tizennégy éves hagyományokkal rendelkezik a drámatábor, melyet a Weöres Sándor Általános Iskola szervez diákjai számára. Az idén - június 28. és július 4. között - 42 tanuló vett részt a Vas megyei Hosszúperesztegen szervezett táborban Horváthné Árvai Mária és Tegyi Tibor kíséretében.
- Negyedik osztálytól bárki jelentkezhetett, akit érdekelt a drámafoglalkozás. A színjátszó táborban mindig egy-egy témát dolgozunk fel. Az idén a mese köré épült ez az egy hét. Két csapatra oszlottunk, Horváthné Árvai Mária a Kisgömböc című meséjét, míg én a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című darabot dolgoztam fel a gyerekekkel. Megvizsgáltuk, hogy a kapzsi ember hogyan nyúlja le a szegény pénzét, ami nagyon aktuális téma volt. Minden évben játszunk is a tábor alkalmával. Nagyon népszerű volt a számháború és a bogarazás- foglalta össze a táborban zajló eseményeket Tegyi Tibor drámatanár.
- Általában úgy próbáljuk megválasztani a helyszínt, hogy kirándulásra is lehetőség nyíljon. Most a Szajki tavakhoz sétáltunk el többször is, ahol kellemeset fürdőztek a diákok. A tábor fontos momentuma, hogy egymásra számítunk, együtt oldunk meg minden feladatot, problémát, együtt főzünk és mosogatunk. Hagyománynak számít, hogy az újoncokat felavatjuk a tábor vége felé. Ez annyit jelent, hogy játékos feladatot adunk nekik, amit meg kell oldaniuk. Közben nagyokat és jókat nevetünk. Az utolsó napon előadtuk egymásnak a Kisgömböc és a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét.
A nyári tábor után a diákokban és a tanárokban is egyaránt megfogalmazódott, hogy nagyon jók az ilyen táborok, mert megtanítják a gyerekeket a csapatmunkára, az összefogásra és rengeteg barátság is szövődött az egy hét alatt – fogalmazott Tegyi Tibor.
Reméljük, hogy jövő nyáron is megyünk drámatáborba- tette hozzá a tanár.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!